Нафтогаз відсудив понад 100 мільйонів боргу у Дніпропетровськгазу

Нафтогаз відсудив понад 100 мільйонів боргу у Дніпропетровськгазу

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" у судовому порядку стягнула з АТ "Дніпропетровськгаз" 100,4 млн грн заборгованості за відібраний газ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Нафтогазу.

"НАК "Нафтогаз України" стягнула борг на 100,4 млн грн з АТ "Дніпропетровськгаз". Цей борг Дніпропетровськгаз сформував за договором купівлі-продажу природного газу для виробничо-технологічних витрат (ВТВ) №13-137-ВТВ від 04.01.2013 р. Нафтогаз у 2019 році домігся судового наказу про стягнення коштів із боржника", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що боржник уникав виконання судового рішення на користь Нафтогазу й намагався провести взаємозалік боргів, провівши зарахування однорідних зустрічних вимог при відсутності боргів Нафтогазу перед облгазом.

Цей крок змусив Нафтогаз повторно звернутись до суду для захисту своїх прав.

Читайте також: За травень облгази збільшили заборгованість перед Оператором ГТС

Через спроби Дніпропетровськгазу ухилитись від сплати боргу відбулось близько 100 судових засідань, процес тривав 2 роки. У липні 2021 року Нафтогаз домігся виконання судового рішення та в повному обсязі отримав погашення боргу. Нафтогаз також повідомляє, що зараз Дніпропетровськгаз намагається уникнути виконання рішення суду про стягнення на користь Нафтогазу ще понад 360 млн грн.

Як повідомлялося, станом на початок травня заборгованість контрагентів НАК "Нафтогаз України" за природний газ становила близько 94,1 млрд грн, з них 23,6 млрд грн – заборгованість регіональних газозбутових підприємств. Крім того, заборгованість облгазів перед ТОВ "Оператор ГТС України" за відібраний газ становить близько 10 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-