Обсяг інвестицій для розробки Полохівського родовища літію оцінили в $0,5 мільярда

Обсяг інвестицій для розробки Полохівського родовища літію оцінили в $0,5 мільярда

Укрінформ
Орієнтовний обсяг інвестицій, потрібних для розробки Полохівського родовища літію, становить 0,5 млрд дол.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це сказав виконавчий директор ДНВП «Геоінформ України» Павло Бовсунівський під час конференції високого рівня щодо стратегічного партнерства України та ЄС з питань критичної сировини та акумуляторів.

"Оціночний обсяг інвестицій, які потрібні для реалізації проєкту (з розробки Полохівського родовища – ред.) - 500 млн дол", - сказав Бовсунівський.

За його словами, реалізація проєкту відбуватиметься у 4 стадії: будівництво гірничо-видобувного підприємства, будівництво гірничо-збагачувального комбінату для переробки руди, технологічні дослідження з отримання літієвих продуктів з концентратів і руд та будівництво гірничо-хімічного комбінату з наступним випуском готової продукції.

"Полохівське родовище – це близько 1 млн тонн літій-карбонатного еквіваленту (ЛКЕ). Воно найбільш підготовлене до експлуатації", - зазначив Бовсунівський.

Він також зауважив, що зараз триває геологічне вивчення Шевченківського родовища (Донецька область) і ділянки "Добра" (Кіровоградська область).

Читайте також: Європа розглядає Україну як партнера у видобутку літію - Шмигаль

"Ці ділянки підготовлені до виставлення на аукціон. Вони мають великі перспективи: наприклад, потенціал ділянки "Добра" оцінюється у 2,2 млн тонн ЛКЕ", - прокоментував Бовсунівський.

Він повідомив, що розробляти родовища літію в Україні планується шахтним способом, що здійснює менший вплив на екологію порівняно з кар'єрним методом.

Як повідомлялося, у червні Господарський суд Києва відмовив у передачі приватному товариству в користування Шевченківського родовища літію. Компанія спробувала відсудити родовище за відсутності спеціального дозволу на користування надрами без проведення аукціону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-