Кава стрімко дорожчає через сильну посуху в Бразилії - WSJ

Кава стрімко дорожчає через сильну посуху в Бразилії - WSJ

Укрінформ
Світові ціни на каву стрімко ростуть на тлі найсильнішої посухи в Бразилії, яка є одним із її головних виробників у світі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Wall Street Journal.

Ціни на каву арабіка - основний вид кави, вироблений в Бразилії - в червні зросли до максимуму з 2016 року.

Ба більше, ціни на ф'ючерси зерен кави арабіка на торгах в Нью-Йорку за три останніх місяці збільшилися на 18% або до 1,51 дол. США за 0,453 кг.

На торгах у Лондоні вартість кави робуста за останні 3 місяці зросла на понад 30% або 1 749 доларів за 1 000 кг, що є найвищою ціною за останні два роки.

Читайте також: В Україні зростає імпорт кави, з Бразилії завозять лише 7% – експерти

Зазначається, що стрімке зростання цін на каву пов’язують з потужною засухою у Бразилії, країною, що є найбільшим експортером кави у світі.

«Я вирощую каву понад 50 років, і ще ніколи не бачила такої сильної посухи, як в минулому році і в цьому році», - заявила виданню Христина Валле, виробник кави в третьому поколінні з бразильського штату Мінас-Жерайс.

Як повідомляв Укрінформ, імпорт кави в Україну за останні п'ять років зріс на 63% і в 2020 році сягнув 48,4 тис. тонн на загальну суму в 166,1 млн дол. При цьому основними постачальниками є європейські країни, і тільки 7% кави завозиться з Бразилії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-