«Мотор Січ» залишиться акціонерним товариством - Богуслаєв

«Мотор Січ» залишиться акціонерним товариством - Богуслаєв

Укрінформ
Запорізьке авіабудівне підприємство "Мотор Січ" залишиться акціонерним товариством.

Таку думку в інтерв'ю Укрінформу висловив генеральний директор компанії В'ячеслав Богуслаєв.

"Підприємство було, є і буде акціонерним. З китайцями якось вирішать, домовляться в уряді. Однак домовляться. Держава повинна управляти підприємством, але акціонерним... Акціонерна компанія - це живий організм, де хтось керує радою директорів, наглядовою радою. Так ось завдання уряду - цю "архітектуру" формувати і впроваджувати, але згідно з законом. На нашому досвіді мають вчитися всі", - сказав Богуслаєв.

Він також запевняє, що не має офшорів, обслуговується в українських банках і справно платить податки.

Читайте також: «Мотор Січ» купує іспанську технологію для вертольотів

"Вся промисловість в Україні - офшорна. Господарі всіх підприємств живуть за кордоном, а я тримаю свої кошти в українському банку, сплачую податки, у нас немає в офшорах нічого", - зазначив керівник "Мотор Січі".

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 24 березня ввів у дію рішення РНБО про повернення у власність держави ПАТ "Мотор Січ", прийняте 11 березня.

Раніше Україна ввела обмежувальні заходи на три роки щодо громадянина Китаю Ван Цзіна і трьох розташованих у Китаї компаній. Під санкції потрапила також компанія з Британських Віргінських островів.

У січні Міністерство торгівлі США ввело санкції проти китайської компанії Skyrizon Aircraft Holdings Limited, інвестора ПАТ "Мотор Січ". Керівник відомства Уїлбур Росс заявив, що Сполучені Штати хочуть попередити експортерів, що Skyrizon має тісні зв'язки з китайською армією.

Читайте також: «Мотор Січ» сертифікувала виробництво металевих лопатей для вертольотів

На початку серпня 2020 року в групі DCH повідомили про початок партнерства з китайськими інвесторами, які представляють Skyrizon Aircraft Holdings Limited.

6 серпня АМКУ повідомив, що проведе оцінку продажу підприємства "Мотор Січ" на відповідність конкурентному законодавству.

4 вересня того самого року китайські інвестори ПАТ "Мотор Січ" подали до Міністерства юстиції претензійний документ - Notice of Investment Dispute - про намір звернутися до міжнародного арбітражу для стягнення з держави Україна збитків у розмірі 3,5 млрд дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-