Гусєв: Частина підприємств Укроборонпрому – просто закинуті будівлі

Гусєв: Частина підприємств Укроборонпрому – просто закинуті будівлі

Укрінформ
Понад 75 підприємств, що входять до складу Державного концерну «Укроборонпром», мають зношеність основних засобів у понад 50%, ще 24 – більше ніж 80%.

Про це розповів генеральний директор ДК «Укроборонпром» Юрій Гусєв під час пресконференції з нагоди підбиття виробничих підсумків за перше півріччя 2021 р., а також ухвалення Стратегії трансформації концерну, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні до складу концерну входить 118 підприємств, і наразі ми проводимо аналіз їх життєстійкості. За попередніми даними, більше 75 підприємств мають зношеність основних засобів у понад 50%, ще 24 – більше 80%», - наголосив він.

Зокрема, на сьогодні 28 підприємств Укроборонпрому забезпечують 90% доходів, ще 13 виробництв – лише 70%. У той же час 32 підприємства втратили своє значення для потреб Збройних сил України.

Також 21 підприємство на сьогодні знаходиться на тимчасово непідконтрольній території, що не використовуються. Мова йде про окремі регіони Донецької, Луганської областей та анексований Крим.

Читайте також: Оборонне замовлення: держава уклала і продовжила контракти на 15 мільярдів – Уруський

Як розповідає Гусєв, на сьогодні також проводиться аналіз підприємств, за результатами якого буде сформований висновок щодо доцільності їх існування у структурі оборонно-промислового комплексу.

«Частина підприємств, що входять до складу концерну, не просто втратила значення для оборонно-промислового комплексу, а вони на сьогодні не є виробничими установами. Це фактично будівлі, які десятиліттями приводились до занедбаного стану», - додав очільник Укроборонпрому.

Читайте також: Україна має вкладатися у створення нової техніки для оборони – експерт

Як повідомляв Укрінформ, у ході реформи ДК «Укроборонпром» 19 підприємств, що входять до його складу, передаються до Фонду державного майна та Міністерства оборони України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-