Мінекономіки перезапускає діяльність Експортно-кредитного агентства

Мінекономіки перезапускає діяльність Експортно-кредитного агентства

Укрінформ
Міністерство економіки завершує докапіталізацію Експортно-кредитного агентства (ЕКА) до 2 млрд грн та перезапускає його діяльність для підтримки бізнесу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба міністерства

«Якщо ми хочемо бути інтегрованими у світові економічні процеси, то повинні мати тісні стосунки і у напрямку Сходу, і у напрямку Заходу. Сьогодні необхідний прагматичний баланс можливостей ліберальної світової торгівлі та заходів просування інтересів національних товаровиробників. У цьому контексті важливу роль повинна зіграти нова експортна стратегія України», - розповів Перший віце-прем’єр-міністр – міністр економіки України Олексій Любченко.

За його словами, Україна повинна реагувати на виклики, щоб не залишитися за межею нових економічних інтеграційних процесів.

Читайте також: Україна збільшила статутний капітал Експортно-кредитного агентства до 2 мільярдів

«Маю на увазі центральноєвропейську інтеграцію, в яку залучені Польща, Румунія, Чехія, Словаччина, Хорватія та доєдналися також країни Балтії. Україна ще мало долучена до цього процесу, але з точки зору економічних перспектив та контексту безпеки, з точки зору інвестицій – це новий перспективний проєкт. Також ми повинні повернутися до Чорноморського об’єднання та “Люблінського трикутника”. Є перспективи розширити цей формат у сфері економіки, інфраструктурних проєктів та багато інших речей», - зазначив Любченко.

З його слів, Україна, зважаючи на своє географічне положення, повинна стати ефективним, швидким та найдешевшим інфраструктурним хабом для обслуговування глобальних торговельних і виробничих операцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-