Danida Business Finance в Україні: Кабмін затвердив порядок відбору проєктів

Danida Business Finance в Україні: Кабмін затвердив порядок відбору проєктів

Укрінформ
Кабінет Міністрів затвердив порядок відбору проєктів, пов’язаних з розвитком та модернізацією місцевої інфраструктури, для реалізації програми Danida Business Finance в Україні.

Відповідне рішення було прийняте на засіданні уряду в середу, 7 липня, передає Укрінформ.

Згідно з порядком, в рамках реалізації програми відбиратимуться проєкти модернізації об'єктів централізованого тепло-, водопостачання та водовідведення. Орієнтовна сума проєкту має становити не менше 13,5 млн євро. 

Відбиратиме проєкти комісія, яку створить Міністерство розвитку громад і територій. Мінрегіон публікуватиме оголошення про проведення відбору із зазначенням вимог до проєктів, переліку документів, електронної пошти, строку подачі заявок на участь у відборі.

Як повідомлялося, 16 червня 2020 року Верховна Рада прийняла закон «Про ратифікацію Рамкової угоди між урядами України та Данії щодо загальних умов та процедур, організаційних заходів та фінансових умов реалізації програми Danida Business Finance в Україні».

Програма DBF реалізується урядом Королівства Данія і передбачає надання безвідсоткових позик. Допомога надається країнам, що розвиваються, для фінансування проєктів у сферах відновлювальної енергетики та енергоефективності, води та стічних вод.

Читайте також: Зеленський - президенту ЄБРР: Україні потрібні інвестиції в інфраструктуру і сільське господарство

Фінансування відбувається шляхом надання комерційним банком або фінансовою установою з представництвом у Королівстві Данія позик уряду України або українським суб’єктам господарювання під державні гарантії.

DBF пом’якшить умови кредиту шляхом надання допомоги, яка передбачає субсидію у вигляді відсоткових виплат на весь період кредитування, експортної кредитної премії та банківської маржі.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-