Нафта дорожчає через зрив переговорів ОПЕК+

Нафта дорожчає через зрив переговорів ОПЕК+

Укрінформ
Ціни на нафту виросли у вівторок, 6 липня, на очікуваннях подальшого скорочення поставок після скасування переговорів ОПЕК+ одночасно з відновленням світового попиту на паливо.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість вересневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $77,54 за барель, що на $0,38 (0,49%) вище за ціну на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на WTI на серпень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX зросла на $1,59 (2,12%) - до $76,75 за барель. Попередні торги за стандартами завершилися на рівні $77,16 і $75,16 відповідно.

Міністри Організації країн-експортерів нафти ОПЕК+ скасували переговори про видобуток нафти і не встановили нову дату для їх відновлення після того, як минулого тижня Об'єднані Арабські Емірати заблокували запропонований іншими учасниками групи план. Це означає, що угода щодо збільшення виробництва в серпні-грудні провалилася.

Читайте також: У Мексиканській затоці під водою горить нафтовий трубопровід

«Очікування того, що ОПЕК+ не збільшить поставки на ринок з серпня, надали підтримку цінам. Але інвестори не прагнуть рухатися в будь-якому напрямі звідси через невизначеність щодо реальних дій членів ОПЕК + наступного місяця », - сказав Тосітака Тадзава, аналітик товарного брокера Fujitomi Co.

Міністр нафти Іраку Іхсан Абдул Джаббар заявив напередодні, що його країна прихильна поточній угоді з ОПЕК і її союзниками і не хоче, щоб ціни на нафту злітали вище від нинішніх рівнів. Він також висловив надію, що через 10 днів може бути призначена дата наступної зустрічі.

ОПЕК+ домовилася про рекордне скорочення видобутку у квітні 2020 р., щоб впоратися з обвалом цін, викликаним пандемією COVID-19.

Виробники нафти поступово послаблюють обмеження на видобуток, але минулої п'ятниці планувалося збільшити видобуток приблизно на 2 млн бар. / добу. (б/д) в період з серпня по грудень 2021 р. Крім того, була досягнута попередня домовленість про продовження угоди ОПЕК+ до кінця 2022 р. Однак остаточне рішення було заблоковано ОАЕ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-