Україна за два місяці накопичила у підземних сховищах 0,93 мільярда кубометрів газу

Україна за два місяці накопичила у підземних сховищах 0,93 мільярда кубометрів газу

Інфографіка
Укрінформ
За два місяці сезону закачування до підземних сховищ газу (ПСГ) надійшло 0,93 млрд кубометрів «блакитного палива».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба АТ «Укртрансгаз».

«Усього від початку цьогорічного сезону закачування до ПСГ закачали 0,93 млрд кубометрів газу», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що запаси газу в ПСГ станом на початок липня 2021 року на 18,4% менші порівняно із минулорічними показниками. Також Укртрансгаз повідомляє, що протягом червня 2021 року до підземних газосховищ України надійшло 0,57 млрд кубометрів природного газу, що у 3 рази менше порівняно з червнем 2020 року.

Станом на 1 липня іноземні трейдери зберігають у режимі «митний склад» 4,1 млрд кубометрів газу, на 14,7% більше порівняно з аналогічною датою минулого року. У режимі «short haul» накопичено 3,1 млрд кубометрів.

Компанії-резиденти зберігають в режимі «митний склад» 0,6 млрд кубометрів газу, що удвічі менше ніж на 1 липня 2020 року. Із них обсяг газу, закачаного до ПСГ в режимі «short haul» дорівнює 0,53 млрд кубометрів.

«За попередніми оцінками, до опалювального сезону ми підійдемо із запасами газу у ПСГ на рівні 19-20 млрд кубометрів. Цього вистачить, щоб комфортно пройти опалювальний сезон в Україні і при цьому продовжити співпрацю з нашими іноземними замовниками», - зазначив генеральний директор АТ «Укртрансгаз» Сергій Перелома.

Читайте також: Імпорт газу в Україну становить 15,8 мільйона кубів на добу - ОГТСУ

Як повідомлялося, згідно з планом підготовки до опалювального сезону 2020/2021 років, до початку сезону Україна має накопичити щонайменше 17 млрд кубометрів газу у підземних газосховищах.

Середньозважена ціна природного газу на Українській енергетичній біржі (УЕБ) 1 липня перевищила 15 тис. грн за 1 тис. кубометрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-