Нафта дешевшає в очікуванні продовження переговорів ОПЕК+

Нафта дешевшає в очікуванні продовження переговорів ОПЕК+

Укрінформ
Ціни на нафту знизилися у понеділок, 5 липня, після чотирьох днів зростання в очікуванні продовження переговорів ОПЕК+ про збільшення поставок великих виробників.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість вересневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $76,07 за барель, що на $0,1 (0,13%) нижче ціни на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на WTI на серпень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX знизилася на $0,09 (0,12%) - до $75,07 за барель. Попередні торги по стандартам завершилися на рівні $76,17 і $75,16 відповідно.

Більшість країн-учасниць угоди підтримує збільшення виробництва нафти на 400 тисяч барелів на добу (б/д) з серпня і продовження угоди до кінця 2022 року. Винятком стали ОАЕ, які наполягають на зміні своєї референтної бази зниження видобутку з 3,168 до 3,8 млн б/д, а також не підтримують продовження угоди ОПЕК+.

Читайте також: У Мексиканській затоці під водою горить нафтовий трубопровід

Минулої неділі міністр енергетики Саудівської Аравії спробував дати відсіч опозиції ОАЕ запропонованій угоді ОПЕК+, закликавши до «компромісу і раціональності», щоб добитися одностайності, коли група збереться знову у понеділок.

«Ви маєте знайти баланс між зверненням до поточної ринкової ситуації та збереженням здатності реагувати на майбутні події ... якщо всі хочуть збільшити видобуток, необхідно розширення», - сказав принц Абдулазіз бен Салман в інтерв'ю саудівському телеканалу Al Arabiya.

Він також підкреслив невизначеність щодо пандемії COVID-19 і виробництва в Ірані та Венесуелі.

У Сполучених Штатах енергетичні компанії збільшували кількість бурових установок для видобутку нафти і газу на третій тиждень з останніх чотирьох. Кількість нафтогазових вишок, ранній індикатор майбутнього видобутку, збільшилася на 5 од. - до 475 од. - за тиждень, що завершився 2 липня. Це максимальний показник з квітня 2020 р., зазначається в останньому звіті нафтосервісної компанії Baker Hughes Co.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-