У червні від розміщення ОВДП до бюджету надійшли 37 мільярдів гривень – Данилишин

У червні від розміщення ОВДП до бюджету надійшли 37 мільярдів гривень – Данилишин

Укрінформ
За червень для фінансування державного бюджету у гривні від розміщення облігацій внутрішньої державної позики було залучено 37 млрд грн. 

Як передає Укрінформ, про це голова ради Національного банку Богдан Данилишин написав у Фейсбуці.

"В цілому за результатами червня для фінансування державного бюджету у гривні було залучено 37 млрд гривень, що практично відповідає плановому місячному обсягу платежів з обслуговування та погашення гривневих ОВДП (38 млрд гривень). Середньозважена ставка державних запозичень у червні становила 11,66%", - написав Данилишин.

З його слів, загальний обсяг ОВДП в обігу за останній тиждень зріс на 12,1 млрд грн (у тому числі в гривні – на 8 млрд грн) за рахунок збільшення ОВДП у власності банків (на 11 млрд грн, у тому числі в національній валюті – на 7,4 млрд грн) та юридичних та фізичних осіб (на 1,3 млрд грн). Обсяг ОВДП у власності нерезидентів за тиждень скоротився на 122 млн грн.

Читайте також: Мінфін розмістив облігації на 11,4 мільярда гривень

Як повідомляв Укрінформ, у 2020 році Міністерство фінансів залучило до державного бюджету 258,8 млрд грн, 3,9 млрд дол. і 845 млн євро за рахунок розміщення облігацій внутрішньої державної позики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-