Міненерго розпочало процес виведення з кризи шахти «Краснолиманська»

Міненерго розпочало процес виведення з кризи шахти «Краснолиманська»

Укрінформ
Міністерство енергетики розпочало процес виведення з кризової ситуації державного підприємства «Вугільна компанія «Краснолиманська» та вже напрацьовує програму розвитку, строком на 5 років.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Міненерго у Фейсбуці.

У профільному міністерстві зазначили, що з 1 липня на шахту «Краснолиманська» буде повернуто держпідтримку. Також напрацьовується програма розвитку на 5 років, щоб забезпечити розробку державних запасів вугілля.

«Шахта «Краснолиманська» є перспективною і має розробляти державні запаси вугілля», - зазначив заступник міністра енергетики Олексій Кураков.

Відзначається, що причиною кризової ситуації стало те, що державне підприємство спрямувало всю свою фінансово-економічна діяльність на забезпечення діяльності приватної компанії ТОВ «Краснолиманське».

Навіть заробітна плата на державному підприємстві, як кажуть в міністерстві, не виплачувалась, а замість цього кошти переводились на приватне товариство. Внаслідок цього утворилась заборгованість – лише станом на 1 травня 2021 року перед працівниками ДП вона складала понад 100 млн грн.

Керівництво Міненерго принципово відстоює державні інтереси і підтримує позиції першочергового розвитку перспективних державних підприємств. А відтак, категорично виступає проти будь-яких «схем». Тому приватне підприємство ТОВ «Краснолиманська» вирішило вдатись до публічних протестів як останнього важелю впливу.

Читайте також: В Україні зарплатний борг перед шахтарями знову сягнув ₴1,25 мільярда - Волинець

За неофіційними повідомленнями, планується виїзд ініціативної групи працівників ТОВ «Краснолиманське» 30.06.2021 до Києва з метою пікетування Офісу Президента і Кабінету Міністрів.

«Складається парадоксальна ситуація, коли приватна компанія планує акцію протесту перед органами влади, аби держава віддала пріоритет приватному підприємству перед державним. Це дискредитація громадських протестів з метою захистити приватні комерційні інтереси. Завдання Міненерго – створювати сприятливі умови для галузі в цілому і, в першу чергу, для розвитку державних підприємств та розробки державних запасів палива. Міністерство категорично проти будь-яких «домовленостей», що негативно впливають на розвиток державного сегменту вугільної галузі», - наголосив Олексій Кураков.

Як повідомляв Укрінформ, ДП «Вугільна компанія «Краснолиманська», що в Донецькій області, на сьогодні перебуває у кризовій ситуації. Окрім заборгованості по заробітній платі, присутні також проблеми з видобутком корисних копалин.

Підприємству належать лише наземні комплекси, а всі вугільні запаси та виробництво знаходиться у власності ТОВ «Краснолиманська». А відтак, державна шахта змушена вести видобуток на приватних пластах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-