Смілянський очолюватиме Укрпошту до 2023 року

Смілянський очолюватиме Укрпошту до 2023 року

Укрінформ
Наглядова рада АТ «Укрпошта» подовжила контракт генерального директора Ігоря Смілянського ще на два роки – до 30 червня 2023 року. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії.

Зазначається, що кандидатуру діючого генерального директора одноголосно підтримали всі члени наглядової ради, включаючи представників акціонера Укрпошти – Міністерства інфраструктури України.

«Укрпошта знаходиться у критично важливому моменті свого існування: незабаром компанія стане повноправним гравцем на банківському ринку та задіє масштабні інвестиції в 100 млн євро від міжнародних фінансових установ на розвиток інфраструктурних проектів (1850 авто для пересувних відділень, 7 сортувальних центрів). На цьому етапі наглядова рада вважає, що стабільність компанії є першочерговою умовою для досягнення цих амбіційних цілей. Тому наглядова рада одноголосно, відповідно до статуту компанії, вирішила продовжити трудовий договір чинного генерального директора", - розповів голова наглядової ради Укрпошти Беноіт Плеска.

У пресслужбі зауважують, що за п’ять років роботи Смілянського на посаді генерального директора Укрпошти компанії вдалося вперше за довгий час вийти у значний прибуток. Укрпошта суттєво оновила автопарк, покращила якість сервісу, запустила нові комерційні поштові продукти, які дозволили компанії збільшити прибутки, стала 5-тим в Україні провайдером послуг з прийому платіжних карток за кількістю POS-терміналів, а також суттєво покращила міжнародні рейтинги України серед операторів поштового зв’язку та отримала приз кращої пошти світу у 2019 році в 2-ох категоріях. Також було розпочато кілька масштабних стратегічних проєктів, покликаних покращити роботу Укрпошти: запуск пересувних відділень в рамках повної діджиталізації Укрпошти, залучено інвестиційні кошти для будівництва сучасних сортувальних центрів та хабів.

«Змінювати важче, ніж створювати нове. За ці п’ять років мені вдалося зібрати в Укрпошті сильну команду управлінців і запустити під їхнім керівництвом низку реформ. Зараз потрібно довести ці реформи до логічного результату, і я вдячний наглядовій раді, міністру Інфраструктури та Президенту України за постійну підтримку, довіру і можливість довести розпочате до кінця. Бо попереду в Укрпошти ще відкриття поштового банку, будівництво сучасних сортувальних центрів та повна цифровізація країни з запуском пересувних відділень у найвіддаленіші населені пункти. Ці завдання покладені в основу стратегії 2022-2026, яку ми презентуємо вже восени», - наголосив Смілянський.

У компанії нагадують, що 2020 рік Укрпошта закінчила з прибутком в 165 млн грн, половину з яких перерахувала до державного бюджету у якості дивідендів. Також Укрпошта сплатила за минулий рік 3 млрд грн податків та зборів

Читайте також: Укрпошта возитиме посилки до Білорусі автотранспортом

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів України 16 червня 2021 року вніс зміни до постанови про конкурсний відбір керівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки, які скасували необхідність проведення конкурсу на посаду керівника АТ «Укрпошта».

Засновником та акціонером АТ «Укрпошта» є держава в особі Міністерства інфраструктури України. Компанія має понад 11 тис. відділень по всій країні, а в її штаті працюють понад 72 тис. осіб.

Із 2016 року на посаді генерального директора Укрпошти перебуває Ігор Смілянський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-