Міненерго ініціює продовження терміну дії ПСО до 1 серпня

Міненерго ініціює продовження терміну дії ПСО до 1 серпня

Укрінформ
Міністерство енергетики ініціювало продовження терміну дії чинного покладання спеціальних обов’язків на учасників ринку електричної енергії (ПСО) до 1 серпня поточного року.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі Міненерго.

Відзначається, що нова модель ПСО має на меті захистити соціально вразливі верстви населення через зниження та прогнозованість тарифу, а також забезпечити підприємствам генерації можливість для модернізації виробничих потужностей та стабільної роботи.

Однак через ситуацію, яка склалась на ринку електроенергії у травні-червні, відбулося спотворення можливості адекватного прогнозування моделі фінансово стабільної роботи для учасників ПСО, зокрема визначення точної суми коштів, що потребує ринок.

Саме тому Міністерство енергетики ініціювало продовження терміну дії чинного ПСО до 1 серпня, що допоможе створити якісніші умови для належного обрахунку моделі фінансової стабільності та забезпечення тривалого стійкого ефекту.

«Міненерго неодноразово зверталось до НКРЕКП, і очікуємо на ухвалення найближчим часом рішень, що допоможуть стабілізувати ринок. Вже у першій половині липня очікуємо побачити позитивні результати», - додали в міністерстві.

Читайте також: Міненерго презентує новий механізм тарифоутворення для споживачів електроенергії

Як повідомлялося, 20 травня припинилася дія спеціальних обов'язків (ПСО) щодо продажу природного газу підприємствам теплопостачання. До 1 травня 2021 року 1 100 організацій отримували газ на умовах ПСО від НАК «Нафтогаз України».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-