ДФС за пів року вилучила з незаконного обігу підакцизних товарів на 2,1 мільярда

ДФС за пів року вилучила з незаконного обігу підакцизних товарів на 2,1 мільярда

Інфографіка
Укрінформ
Державна фіскальна служба з початку 2021 року вилучила з незаконного обігу підакцизних товарів на суму майже 2,1 млрд грн, що на 764 млн грн більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Про це повідомив голова ДФС Вадим Мельник у Фейсбуці.

Він наголосив, що існування тіньового ринку як явища - це загроза економічній безпеці держави, і навів основні результати ДФС з протидії незаконному виробництву та обігу підакцизних товарів в Україні наступні.

Так, за словами голови ДФС, з початку 2021 року з незаконного обігу вилучено підакцизних товарів на суму майже 2,1 млрд грн, що на 764 млн грн більше, ніж за аналогічний період минулого року (1,3 млрд грн). Зокрема, з них вилучено: спирту на суму 351 млн грн (191 тис. дал), що на 99 млн грн більше, ніж за аналогічний період минулого року (252 млн грн); лікеро-горілчаних виробів на суму 105 млн гривень (50 тис. дал); тютюнових виробів на суму 435 млн гривень (13,3 млн пачок); паливно-мастильних матеріалів на суму 1,1 млрд грн, що на 820 млн грн більше, ніж за аналогічний період минулого року (311 млн грн).

Читайте також: ДФС викрила у Києві конвертцентр із річним обігом у понад ₴1 мільярд

За даними Мельника, за цей період припинено діяльність 6 незаконних виробництв спирту; 51 незаконне виробництво лікеро-горілчаних виробів; 10 незаконних виробництв тютюнових виробів, що на 7 більше за аналогічний період минулого року (2020 - 3); 11 незаконних виробництв пально-мастильних матеріалів, що на 3 більше за аналогічний період минулого року (2020 - 8 ).

Крім того, на підставі судових рішень заблоковано 121 інтернет-ресурс, на яких здійснювалась незаконна реалізація підакцизних товарів.

Вилучено 3,2 млн марок акцизного податку з ознаками підробки.

Читайте також: ДФС розслідує дев'ять справ за результатами 40 обшуків у Києві

Мельник наголосив, що, незважаючи на те, що ДФС перебуває в процесі ліквідації, "боротьба з тіньовим ринком підакцизних товарів має постійний та безперервний характер. Зменшення об’ємів обігу контрафактної продукції допомагає легальному бізнесу збільшувати свою частку присутності на ринку, що в свою чергу збільшує надходження податків до бюджету".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-