Мільйонні зловживання: НАБУ повідомило про підозру ексочільнику Укрхімтрансаміаку

Мільйонні зловживання: НАБУ повідомило про підозру ексочільнику Укрхімтрансаміаку

Укрінформ
Детективи НАБУ повідомили про підозру колишньому очільнику “Укрхімтрансаміаку” у зловживанні службовим становищем, яке завдало більше 42,5 млн гривень збитків.

Про це інформує пресслужба САП у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“24 червня 2021 року за процесуального керівництва прокурорів #САП детективами НАБУ повідомлено про підозру колишньому керівнику ДП «Укрхімтрансаміак» у зловживанні службовим становищем, яке завдало понад 42,5 млн гривень збитків”, - поінформували в установі.

У ході досудового розслідування було встановлено, що ексочільник «Укрхімтрансаміаку», зловживаючи своїм службовим становищем, організував закупівлю бентонітової глини, яку видобувало підконтрольне йому товариство, замість використання для підсипки аміакопроводу безкоштовного ґрунту , який знаходився у місці проведення ремонтних робіт.

Уточнюється, що як наслідок, держпідприємству було завдано збитків на суму більше 42,5 млн гривень , які були перераховані на рахунки підконтрольного директору товариства.

Наразі експосадовцю інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 ККУ.

“Зважаючи на те, що місцезнаходження підозрюваного не встановлено, про підозру йому повідомлено в порядку ст. 135 (порядок здійснення виклику в кримінальному провадженні), ст. 278 (вручення письмового повідомлення про підозру) КПКУ”, - йдеться у повідомленні.

Слідство триває.

Читайте також: Справа на 40 мільйонів: екс-керівника Укрхімтрансаміаку взяли під домашній арешт

Як повідомлялося, 8 вересня 2017 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП затримали трьох осіб за підозрою у заволодінні та легалізації більше 40 млн грн коштів державного підприємства «Укрхімтрансаміак».

Справа згодом пішла до Вищого антикорупційного суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-