Справа на 40 мільйонів: екс-керівника Укрхімтрансаміаку взяли під домашній арешт

Справа на 40 мільйонів: екс-керівника Укрхімтрансаміаку взяли під домашній арешт

Укрінформ
Суд ухвалив обрання цілодобового домашнього арешту колишньому в.о. директора ДП «Укрхімтрансаміак», а також взяття під варту його співучасників - двох керівників приватного підприємства, які підозрюються у заволодінні та легалізації понад 40 млн грн коштів ДП «Укрхімтрансаміак».

Про це повідомляється на сторінці Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Фейсбуці. 

"9 вересня 2017 року слідчий суддя Солом’янського районного суду міста Києва частково задовольнив клопотання детективів НАБУ, підтримане прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, і обрав наступні запобіжні заходи затриманим напередодні особам, які підозрюються у заволодінні та легалізації понад 40 млн грн коштів державного підприємства «Укрхімтрансаміак»: колишньому виконуючому обов’язки директора ДП «Укрхімтрансаміак» - цілодобовий домашній арешт, співучаснику - керівнику приватного підприємства - взяття під варти з альтернативою внесення застави 1,5 млн грн; іншому співучаснику - керівнику приватного підприємства - взяття під варти з альтернативою внесення застави 1 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Розтрата 40 мільйонів: НАБУ затримало тимчасового голову "Укрхімтрансаміаку"

Водночас, вказано в повідомленні, прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури готують апеляційну скаргу на рішення судді щодо запобіжних заходів.

Детективи НАБУ та прокурори САП клопотали про обрання затриманим запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у розмірі 13,6 млн грн кожному.

Як повідомлялося, 8 вересня детективи НАБУ затримали трьох осіб за підозрою у заволодінні та легалізації понад 40 млн грн коштів державного підприємства «Укрхімтрансаміак».

За версією слідства, впродовж 2014 року зазначені особи вступили у злочину змову з метою заволодіння коштами, які призначалися для виконання робіт із технічного переоснащення локальних систем оповіщення населення, що проживає в 2,5-кілометровій зоні від осі української ділянки магістрального аміакопроводу «Тольяті-Одеса».

Як з’ясували детективи, основна частина коштів була сплачена на умовах передоплати на рахунки підконтрольних підприємств, а після цього використана підозрюваними для власних потреб. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-