Український фонд стартапів профінансував майже 200 бізнес-проєктів

Український фонд стартапів профінансував майже 200 бізнес-проєктів

Укрінформ
Український фонд стартапів за 1,5 року свого існування профінансував близько 200 бізнес-проєктів майже на 5 млн дол. 

Як передає Укрінформ, про це розповів заступник міністра трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков, повідомляє пресслужба Мінцифри.

«Український фонд стартапів — це комплексний підхід для розвитку стартап-екосистеми. Це кошти на реалізацію перспективних проєктів, менторська підтримка, акселераційні програми та професійне IT-ком’юніті. За півтора року діяльності фонду було опрацьовано більше 3000 заявок, майже 200 стартапів отримали фінансування на близько 5 млн доларів. Акредитовано 9 відомих українських і міжнародних акселераторів, які допомагають нашим стартапам робити крутий продукт», — розповів Борняков.

Він зазначив, що всі процеси всередині фонду максимально автоматизовані — від подання заявки до отримання грантів. Професійний відбір стартапів забезпечують понад 80 експертів фонду. Рішення щодо надання гранту приймає наглядова рада, до якої входять сім ТОП-представників IT-екосистеми.

За словами Борнякова, щоб стартапи могли активно розвиватись в Україні та залучати інвестиції, Мінцифри створює спеціальний правовий та податковий режим «Дія City». Стати резидентами «Дія City» зможуть стартапи, які відповідатимуть таким критеріям: здійснення визначених законодавством про «Дія City» видів діяльності; 90% доходів — від здійснення цих видів діяльності; зареєстровані не раніше, ніж за 24 місяці до дня подання заявки; річний дохід не більше 7 млн грн. Також для них будуть відсутні критерії вступу, які стосуються кількості працівників та середньої зарплати, які запроваджуються для діючих гравців.

«Ми хочемо, щоб в Україну заходило більше коштів міжнародних інвесторів, тому маємо показувати більше деталей про український стартап-ринок та просувати українські компанії на «радар» потенційних партнерів, клієнтів та фондів», — наголосив Борняков.

Читайте також: Український стартап продає папір з опалого листя

Як повідомлялося, Український фонд стартапів — це державний фонд, започаткований за ініціативою Кабінету Міністрів. Приймати заявки на отримання грантів фонд почав 2 грудня 2020 року. Місія фонду — сприяти створенню та розвитку технологічних стартапів на ранніх стадіях (pre-seed та seed) з метою підвищення їх глобальної конкурентоспроможності. Процес відбору стартапів для надання грантів відбувається на конкурсній основі: компанії оцінює та обирає рада незалежних інвестиційних експертів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-