Нафтогаз збільшив на 18% видобуток газу на виснаженому Яблунівському родовищі

Нафтогаз збільшив на 18% видобуток газу на виснаженому Яблунівському родовищі

Укрінформ
За останні 4 роки Нафтогаз збільшив річний видобуток газу на виснаженому Яблунівському родовищі на понад 18% або 210 млн м куб. газу. А з початку 2021 року, завдяки виконанню виробничої програми, добовий дебіт зріс ще на понад 200 тис. кубометрів.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі Укргазвидобування.

Зокрема, збільшення видобутку газу на Яблунівському родовищі у 2021 році забезпечило введення в експлуатацію 4-х свердловин – після буріння та операцій з капітального ремонту.

«Яблунівське родовище – один з ключових діючих активів Нафтогазу. Родовище є другим за обсягами річного видобутку у нашому портфелі та має значні перспективні запаси газу, хоча рівень його виснаження вже перетнув відмітку у 70%. У межах нової стратегії ми плануємо наростити до 15 млрд кубометрів запасів газу на Яблунівському родовищі», - розповів директор дивізіону «Нафтогаз Розвідка та Видобування», - Олександр Романюк.

За його словами, для нарощення видобутку газу на сьогодні вже створена мультифункціональна команда, яка керує розробкою родовища, продовжує програму цифровізації геологічних процесів та масштабує програму інтенсифікації.

Крім перспектив з нарощення запасів газу, як кажуть в компанії, Яблунівське родовище має також значні запаси нафти. За попередніми оцінками перспективні ресурси нафти у межах родовища сягають 290 тис. тонн.

Для збільшення виробництва нафти, наразі фахівці працюють над вирішення наступних питань: застосування технологій видобування високов’язкої нафти, збільшення переробних потужностей та подолання складної геологічної будови родовища.

Читайте також: Голова наглядової ради Нафтогазу ініціює відсторонення Вітренка і розірвання його контракту

Яблунівське газоконденсатне родовище відкрили 1977 року в межах Лохвицького району Полтавської області. За період експлуатації родовища з 1983 року з нього вилучено понад 60 млрд м куб. газу, залишкові запаси становлять 30% від початкових. Наразі фонд працюючих свердловин налічує 69 одиниць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-