НАЗК не виявило конфлікту інтересів під час призначення Вітренка у Нафтогаз

НАЗК не виявило конфлікту інтересів під час призначення Вітренка у Нафтогаз

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції не виявило ознак конфлікту інтересів під час призначення Юрія Вітренка на посаду голови правління Нафтогазу України, однак виявило інше порушення законодавства у сфері протидії корупції.

Як передає Укрінформ, про це повідомив голова НАЗК Олександр Новіков в інтерв'ю виданню "Українська правда".

"Ми не встановили жодного конфлікту інтересів у діяльності Юрія Вітренка. Але, на жаль, закон забороняє особі, яка ухвалювала рішення щодо підприємства, керувати ним упродовж року після звільнення", - сказав Новіков.

За його словами, НАЗК отримало низку звернень, в тому числі й від самого уряду, з двох питань: щодо порушення обмежень при призначенні керівника Нафтогазу та його конфлікту інтересів при прийнятті рішень щодо Нафтогазу. "Ми оцінювали лише документи. Ми отримували відповідні документи від самого Нафтогазу. Потім нам Міністерство енергетики надало документи, секретаріат Кабінету Міністрів", - прокоментував Новіков.

Він наголосив, що від міжнародних партнерів жодних звернень щодо Нафтогазу НАЗК не отримувало.

Як повідомлялося, 14 червня голова НАЗК Олександр Новіков вніс Кабінету Міністрів припис про усунення порушень ст. 26 Закону України "Про запобігання корупції". У приписі вимагається: скасувати як незаконні пункти 8 та 9 розпорядження уряду № 370-р, згідно з якими обрано та призначено Юрія Вітренка головою правління НАК "Нафтогаз України", підписано з ним контракт; розв'язати питання щодо припинення строку дії контракту з головою правління НАК "Нафтогаз України" як незаконного.

Своєю чергою Вітренко повідомив, що буде оскаржувати припис НАЗК у судовому порядку як незаконний та упереджений. Міністр юстиції Денис Малюська, коментуючи припис НАЗК у Фейсбуці, зазначив, що залишається ряд запитань, відповіді на які вказаний припис не містить. Він зауважив, що на момент прийняття розпорядження про призначення Вітренка Кабмін виконував повноваження не лише загальних зборів акціонерів НАК "Нафтогаз України", але й наглядової ради.

Кабінет Міністрів 28 квітня звільнив Андрія Коболєва з посади голови правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", призначивши натомість Юрія Вітренка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-