Дві третини земель стають зоною ризикованого землеробства – Лещенко

Дві третини земель стають зоною ризикованого землеробства – Лещенко

Укрінформ
Дві третини земель України через зміни клімату протягом останніх років перетворюються на зону ризикованого землеробства. 

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив міністр аграрної політики та продовольства України на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Екологія».

«Ми бачимо що відбувається зміщення клімату і фактично 2\3 нашої території стають зоною ризикованого землеробства. Це прослідковується останні роки і особливо критичні точки – це липень-серпень», - сказав Лещенко.

Він нагадав, що торік ситуація була дуже критичною, і в деяких регіонах України протягом чотирьох місяців взагалі не було опадів. Він також підкреслив, що відбувається зниження використання різного роду біопрепаратів оскільки є розуміння, що використання класичних хімічних засобів захисту рослин вже більше шкодить рослинам.

Читайте також: Розгляд справи земельної реформи у КСУ може зайняти місяці – Лещенко

«Сьогодні аграрії змінюють технологію землекористування, відходять від класичної технології оранки, переходять до енергозберігаючих технологій, які передбачають мінімальне проходження по полю, збереження рештків на полях, зменшення витрат пального і хімічних препаратів на 30-40%. Аграрії наразі перелаштовуються під точне землеробство, під сучасні технології обробітку, без чого вони стають неконкурентними», - пояснив Лещенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-