«Укртатнафта» може повністю забезпечити вітчизняний ринок бензинами

«Укртатнафта» може повністю забезпечити вітчизняний ринок бензинами

Укрінформ
У відповідь на інформацію про припинення постачання білоруського бензину в Україну, ПАТ «Укртатнафта» заявляє, що може повністю забезпечити нестачу білоруського бензину на внутрішньому ринку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сектор звязків з громадськістю ПАТ "Укртатнафта".

Останні роки залежність від поставок білоруського бензину на українському ринку становила близько 50%. При цьому ПАТ «Укртатнафта» забезпечувала внутрішній ринок бензинів до 43%.

"З урахуванням можливості збільшити переробку на ПАТ «Укртатнафта» майже вдвічі, дефіциту бензинів на ринку не виникне" - заявили у компанії.

Крім того, зазначили в "Укртатнафті", збільшення виробництва бензинів в Україні призведе до відповідного збільшення виробництва дизельного пального і скрапленого газу.

У грудні 2018 року ПАТ «Укртатнафта» зверталось зі скаргою до Міністерства економіки України щодо субсидованого імпорту білоруських бензинів. У розгляді скарги було відмовлено.

Читайте також: У Мінекономіки запевняють: серйозних наслідків для імпорту бензину з Білорусі не буде

Як повідомляли ЗМІ, білоруська нафтова компанія (БНК) не підтвердила постачання бензину марки А-95 для українських контрагентів на червень. Причини такого рішення поки що не уточняються, перемовини щодо постачання наразі тривають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-