Інвестиції у великі міста і села: Тимошенко про головне завдання «Великого будівництва»

Інвестиції у великі міста і села: Тимошенко про головне завдання «Великого будівництва»

Укрінформ
Одне з головних завдань програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» – відкрити для інвестицій як великі міста, так і маленькі районні центри або села.

Як передає Укрінформ, про це написав у Фейсбуці заступник керівника Офісу Президента, координатор «Великого будівництва» Кирило Тимошенко за підсумками форуму UkraineInvest Talks у Дніпрі.

«Через якісну інфраструктуру Україна відкривається для світу. Одне із завдань «Великого будівництва» – відкрити для інвестицій не тільки великі міста, а й маленькі районні центри або села. Для цього команда Президента Володимира Зеленського, який ініціював масштабну розбудову інфраструктури, теж працює у режимі 24/7», - наголосив заступник голови ОП.

За його словами, на найближчі роки перед програмою «Велике будівництво» стоїть низка амбітних цілей.

«Цього року Україна побачить черговий рекорд – 6 500 км доріг європейської якості і 150 мостів. На ключових об'єктах дорожники працюють у режимі 24/7.

Вперше цього року зроблені реальні кроки для державно-приватного партнерства – йдеться про будівництво доріг Краковець - Броди - Рівне і Стрий - Мукачево», - розповів Тимошенко.

Крім того, розпочалося масштабне оновлення авіаційної інфраструктури у регіонах. Планується, що за кілька років в обласних та районних центрах запрацюють 16 сучасних аеропортів.

Триває модернізація мережі приміських експресів та швидкісних потягів між найбільшими містами. Як підкреслив Тимошенко, час у дорозі між великими містами має скоротитися до 3-4 годин.

Читайте також: Шмигаль пояснив, що може поліпшити інвестклімат в державі

Як повідомляв Укрінформ, у березні заступник керівника Офісу Президента, координатор «Великого будівництва» Кирило Тимошенко заявляв, що до кінця 2023 року планується оновити всю мережу загальнодержавних трас між містами, за яку відповідає Укравтодор.

У Дніпрі 27 травня проходить Міжнародний інвестиційний форум "UkraineInvest Talks Dnipro", спрямований на популяризацію інвестиційного середовища в регіонах України. Серед ключових тем - інвестиційна політика та розвиток регіонів, інвестиційні стимули для проєктів зі значними інвестиціями, досвід інвесторів, побудова «інвестиційних мостів» між українськими регіонами та світом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-