Повноваження у сфері меліорації переходять до Мінагро

Повноваження у сфері меліорації переходять до Мінагро

Укрінформ
В рамках іригаційної реформи Мінагрополітики забирає повноваження в сфері меліорації, зрошення та дренажу у Державного агентства водних ресурсів.

Як передає Укрінформ, про це заявив міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко в інтерв'ю LB.ua.

«Ми забираємо меліорацію, зрошення та дренаж з водного агентства, створюємо інституції під меліорацію і запускаємо проєкт зрошення на півдні України. Мова іде про 4 млн га, які внаслідок глобальних змін клімату дуже сильно страждають», - розповів Лещенко.

Він зазначив, що в першу чергу проєкт стосується Херсонської, Миколаївської, Одеської та Запорізької областей.

«Там в дуже плачевному стані меліоративні канали. Сьогодні, коли перекрита вода до Криму, водний ресурс в каналі треба направити на підсилення сільського господарства. Якщо зараз проведемо іригаційну реформу, приймемо закони і дамо фінансування, зможемо вдвічі збільшити врожайність на півдні України по окремих культурах. І дати реально новий поштовх для розвитку там сільського господарства. Це взагалі наступний проєкт після земельної реформи», - підкреслив міністр.

Він навів дані, згідно з якими у Запорізькій області урожайність озимої пшениці без зрошення становить 2,9 тонн з га, а зі зрошенням – 6,3 тонн з га; урожайність соняшнику 1,38 та 2,94 тонн з га; сої – 0,72 і 2,79 тонн з га; кукурудзи – 4,68 та 9,52 тонн з га, відповідно.

Читайте також: Лещенко повідомив, хто може стати заступником міністра аграрної політики

Як повідомляв Укрінформ, за словами міністра аграрної політики та продовольства Роман Лещенко, наступного тижня має бути ухвалена постанова Кабінету Міністрів про створення Державного агентства меліорації та рибного господарства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-