Газ для теплокомуненерго: Нафтогаз уклав угоди уже з 12 великими підприємствами

Газ для теплокомуненерго: Нафтогаз уклав угоди уже з 12 великими підприємствами

Укрінформ
Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» уклала угоди про комерційні закупівлі газу з 12 українськими підприємствами теплокомуненерго (ТКЕ).

Про це повідомили в пресслужбі НАК «Нафтогаз України», передає Укрінформ.

«Угоди про комерційні закупівлі газу в ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» уклали вже 12 великих підприємств теплокомуненерго, зокрема з Києва та Харкова», - йдеться в повідомленні.

У Нафтогазі додали, що 11 компаній працюють на умовах повної передоплати, а одна - надала банківську гарантію.

Група Нафтогаз найближчими днями очікує підписання ще низки контрактів з підприємствами.

Як вважають в компанії, малі та середні виробники тепла, у тому числі ОСББ, укладають угоди з Нафтогазом через те, що для цієї категорії клієнтів був розроблений спеціальний продукт з умовами, які є вигідними на сьогодні.

Як повідомлялось, до 1 травня 2021 року 1 100 організацій отримували газ за ПСО (покладення спеціальних обов'язків) від НАК «Нафтогаз України». Дію цього механізму було продовжено до 20 травня згідно з постановою Кабінету Міністрів від 30 квітня 2021 року №444.

У зв'язку із завершенням опалювального сезону частина підприємств ТКЕ припинила закуповувати газ. З 1 травня майже 300 компаній продовжують отримувати паливо у Групи Нафтогаз за ПСО чи комерційними контрактами, решта – перейшли до інших постачальників.

Читайте також: Уряд з 20 травня припиняє регулювати ціни на газ для теплокомуненерго

Дія спеціальних обов'язків (ПСО) щодо продажу природного газу підприємствам теплопостачання припиняється у четвер, 20 травня. Про це на засіданні уряду 19 травня повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Він підкреслив, що скасування ПСО для тепловиків дозволить місцевій владі взяти на себе відповідальність за тарифи на тепло та гарячу воду.

Міжгалузева асоціація з розвитку систем теплопостачання "Укртеплокомуненерго" заявляє про необхідність швидкої реструктризації боргів підприємств теплоенергетики, що виникли через економічно необґрунтовані тарифи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-