Україна підтвердила право експорту молочної продукції до ЄС

Україна підтвердила право експорту молочної продукції до ЄС

Укрінформ
Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів отримала звіт про результати аудиту та пропозиції щодо подальшого експорту української продукції до ЄС, який проводився з 1 по 12 березня цього року Європейською Комісією.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби.

"Серед українських підприємств, що мають право експорту до ЄС продукції для споживання людиною, є 25 виробників молока та молочної продукції. Для багатьох підприємств право експорту на ринок ЄС – це серйозна перевага й на інших ринках збуту", - зазначили у профільному відомстві.

Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька зауважила, що успішне проходження аудиту підтверджує дієвість системи державного контролю.

"Це щоденна якісна робота багатьох фахівців. Дуже важливим є не тільки розширення доступу української продукції на ринки ЄС, а й підтримання її високої якості", - сказала очільниця Держпродспоживслужби.

Читайте також: В Україні зменшилося виробництво молока

У 2016 р. відбулося розширення доступу на ринки ЄС для продукції тваринного походження з України. Зокрема, у січні 2016 p. Україна одержала дозвіл на експорт до ЄС молочної продукції. Починаючи з другого півріччя 2016 року 13 українських підприємств розпочали експорт молочної продукції до ЄС. Сьогодні кількість таких підприємств збільшилася до 25.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-