Мінагро і ЄБРР запускають пілотний проєкт з меліорації

Мінагро і ЄБРР запускають пілотний проєкт з меліорації

Укрінформ
Міністерство аграрної політики та продовольства України спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) запускають пілотний проєкт з меліорації.

Про це йшлося під час зустрічі міністра агрополітики Романа Лещенка з директором ЄБРР в країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інформаційно-аналітичний портал АПК України.

«Мінагрополітики вже готується до створення державної агенції меліорації, спроможної розвивати цей напрям. Зараз фіналізуємо технічну документацію пілотного проєкту з ЄБРР в Одеській області. Первинно реалізуємо національний проєкт зрошення на Півдні, а далі – масштабуємо на всю країну», - повідомив Лещенко.

Маттео Патроне зазначив, що бачення впровадження Стратегії проєкту зрошення на Півдні України повністю співпадає з позицією міжнародних партнерів.

В Україні налічується 5,48 млн га меліорованих, у тому числі 2,17 млн га зрошуваних і 3,3 млн га осушуваних земель з відповідною меліоративною інфраструктурою. У 2019 році фактично поливалось близько 550 тис. га сільськогосподарських угідь. Наразі українські системи зрошення застарілі та зношені, і потребують відновлення.

Читайте також: Інноваційні технології зрошування: Ізраїль реалізує пілотний проєкт на півдні України

Як повідомлялося, основним завданням цього року в питанні розвитку іригаційних систем є запуск пілотних проєктів у Херсонській, Одеській та Миколаївській областях. У планах на найближчі 3 роки – реалізувати Національний проєкт на Півдні з подальшим масштабуванням на всю країну.

У держави є резервні фонди для фінансової підтримки проєкту, також через залучення міжнародних фінансових інституцій, як ЄБРР, Світовий банк, IFC.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-