Уряд змінив порядок обстеження зданих в експлуатацію об’єктів будівництва

Уряд змінив порядок обстеження зданих в експлуатацію об’єктів будівництва

Укрінформ
Кабінет Міністрів вніс зміни до порядку обстеження прийнятих в експлуатацію об’єктів будівництва, відповідно до яких результати обстеження мають відображатися у Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва. 

Як передає кореспондент Укрінформу, відповідну постанову уряд ухвалив на засіданні 28 квітня.

Згідно з текстом пояснювальної записки до постанови, документ вдосконалює процедуру обстеження об’єктів будівництва шляхом забезпечення відкритого доступу до інформації про результати обстеження, паспорти об’єктів та відповідальних виконавців обстеження у Реєстрі будівельної діяльності з наданням відкритого безоплатного доступу у Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва.

Крім цього, ухвалена постанова конкретизує нормативні положення стосовно основних вимог до будівель і споруд по відношенню до яких здійснюється оцінка відповідності об’єктів, кваліфікаційних вимог до виконавців обстеження у будівництві та періодичності проведення таких обстежень.

Як повідомляв Укрінформ, уряд на засіданні 1 липня 2020 року ухвалив постанову №559 «Про реалізацію експериментального проєкту щодо запровадження першої черги Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва», розроблену Мінцифри спільно з Мінрегіоном. Експериментальним проєктом передбачено створення та внесення відомостей до Реєстру будівельної діяльності першої черги Єдиної державної електронної системи в сфері будівництва.

Читайте також: Мінрегіон планує цьогоріч оновити понад тридцять будівельних норм

Планувалося, що проєкт діятиме до 31 березня 2021року. Уряд 31 березня 2021 року продовжив строк реалізації експериментального проєкту із запровадження першої черги Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва до 30 червня 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-