Екоінспекція провела понад 500 перевірок якості пального на АЗС

Екоінспекція провела понад 500 перевірок якості пального на АЗС

Укрінформ
Держекоінспекція здійснила на автозаправних станціях 364 заходи контролю за дотриманням вимог природоохоронного законодавства та 194 заходи державного ринкового нагляду.

Про це повідомив голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований, передає Укрінформ. 

«Відповідно до доручення Прем’єр-міністра України Держекоінспекція з початку березня проводить додаткові заходи контролю за дотриманням екологічного законодавства, а також за належною якістю пального на АЗС. Здійснення таких заходів важливе з огляду на збільшення кількості порушень на підприємствах, що здійснюють роздрібний продаж пального. Надання неякісної продукції на ринку та недотримання вимог природоохоронного законодавства під час діяльності АЗС становить загрозу для життя людей та для довкілля», - розповів Мальований.

Читайте також: ДФС вилучила майже мільйон літрів контрафактного бензину на 26 млн

Так, на автозаправних станціях було проведено 364 заходи контролю за дотриманням вимог природоохоронного законодавства та 194 заходи державного ринкового нагляду. У ході перевірок якості пального за недотримання вимог Техрегламенту винесено 185 рішень про вжиття обмежувальних заходів та накладено адміністративно-господарські санкції.

Наразі ДЕІ продовжує проведення заходів державного ринкового нагляду, що передбачають контроль відповідності паспортів якості продукції Технічному регламенту щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднових та котельних палив.

Читайте також: В Україні зростає частка АЗС, які продають фальсифіковане пальне - експерт

«Також здійснюються перевірки на дотримання законодавства в частині захисту довкілля: використання водних ресурсів, викиди в атмосферу, поводження з відходами тощо», - додав Андрій Мальований.

Як повідомляв Укрінформ, усі територіальні та міжрегіональні підрозділи Держекоінспекції у тестовому режимі працюють із системою оперативного взаємного сповіщення про продукцію, що становить серйозний ризик. Ця вимога встановлена відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №1398.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-