НБУ визначив перелік об’єктів критичної інфраструктури у банківській системі

НБУ визначив перелік об’єктів критичної інфраструктури у банківській системі

Укрінформ
Національний банк визначив перелік об’єктів критичної інфраструктури в банківській системі України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

Такі повноваження Національному банку надає Закон України "Про основні засади забезпечення кібербезпеки України". Так до об’єктів критичної інфраструктури в банківській системі України належать банки, стале функціонування яких забезпечує стабільність банківської системи, має суттєве значення для економіки та безпеки держави, функціонування суспільства, та які становлять значний суспільний інтерес.

Зокрема, йдеться про банки, які включені до переліку системно важливих банків, та банки, у яких держава прямо чи опосередковано володіє часткою понад 75% від статутного капіталу.

Відповідно до цих критеріїв Нацбанк визначив такі об’єкти критичної інфраструктури в банківській системі: Національний банк України, АБ "Укргазбанк", Акціонерний банк "Південний", АТ КБ "ПриватБанк", АТ "А-Банк", АТ "Альфа-Банк", АТ "ОТП Банк", АТ "Ощадбанк", АТ "ПУМБ", АТ "Райффайзен Банк Аваль", АТ "Таскомбанк", АТ "Укрексімбанк", АТ "Укрисиббанк", АТ "Універсал Банк".

Читайте також: Нацбанк відзначає зростання попиту бізнесу і населення на кредити у І кварталі

Як повідомлялося, критерії та порядок віднесення банків України до об’єктів критичної інфраструктури в банківській системі України визначені постановою правління Національного банку України №151 "Про затвердження Положення про визначення об’єктів критичної інфраструктури в банківській системі України" від 30 листопада 2020 року.

Цією постановою також визначені порядок ведення в Національному банку переліку об’єктів критичної інфраструктури в банківській системі України та переліків об’єктів критичної інформаційної інфраструктури в банках, обсяги та порядок подання банками інформації, необхідної для ведення реєстру об’єктів критичної інформаційної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-