Україна планує вийти ще з однієї угоди в межах СНД

Україна планує вийти ще з однієї угоди в межах СНД

Укрінформ
Кабінет Міністрів ініціює вихід України з Угоди про створення Міждержавного резерву біопрепаратів і інших засобів захисту тварин у державах-учасницях Співдружності Незалежних Держав.

Про це представник уряду у Верховній Раді Василь Мокан повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«На сьогоднішньому засіданні Кабміну був розглянутий та схвалений проєкт закону «Пpo вихід з Угоди про створення Міждержавного резерву біопрепаратів і інших засобів захисту тварин у державах-учасницях Співдружності Незалежних Держав» та проєкт відповідного розпорядження Кабінету Міністрів України», - написав Мокан.

Він нагадав, що відповідна угода була укладена 12 березня 1993 року.

Читайте також: Україна вийде із низки договорів СНД - Кабмін схвалив проєкт закону

Мокан зауважив, що на сьогодні приміщення для зберігання Міждержавного резерву біопрепаратів і інших засобів захисту тварин у державах-учасницях СНД розташовано на території держави-агресора - Російської Федерації. Номенклатура препаратів, які включені до резерву, в основному орієнтована на захворювання тварин на території РФ.

Представник уряду у ВР звернув увагу на те, що за останні роки в світі з'явилася велика кількість інших інфекційних хвороб тварин, тому номенклатура препаратів цього резерву не може задовольнити сучасні потреби.

Водночас Мокан наголосив, що протягом останніх 10 років Україна не використовувала біопрепарати та інші засоби захисту тварин з цього резерву.

Як повідомлялося, принципове рішення про вихід України з СНД було ухвалене у березні 2014 року. У 2019-му Україна остаточно завершила процедуру виходу з координаційних органів СНД.

19 травня 2018 року тодішній Президент України Петро Порошенко підписав указ "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України 2 травня 2018 року "Про припинення дії для України окремих міжнародних договорів, укладених в рамках Співдружності Незалежних Держав".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-