Держава стимулюватиме розвиток індустріальних парків – Чернишов

Держава стимулюватиме розвиток індустріальних парків – Чернишов

Укрінформ
Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов заявляє, що держава підтримуватиме та стимулюватиме розвиток індустріальних парків.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінрегіону.

«Наразі у Мінрегіоні спільно з Комітетом Верховної Ради України з питань економічного розвитку та експертами розробляють Концепцію розвитку індустріальних парків на 2021-2024 роки. Концепція спирається на українські регіональні та економічні особливості, враховує досвід інших країн та має на меті підтримку та стимулювання розвитку індустріальних парків на державному рівні», - ідеться в повідомленні.

За словами Чернишова, держава підтримуватиме та стимулюватиме розвиток індустріальних парків шляхом спрощення адміністративних процедур, удосконалення інфраструктури та створення стимулів для інвесторів.

«В основі концепції над якою ми працюємо спільно із комітетом ВР - партнерство держави і бізнесу, яке вже зараз утворює інвестиційний капітал України», - заявив міністр.

Читайте також: Перші інтерактивні освітні центри науки з’являться в Маріуполі та Львові - Чернишов

В Мінрегіоні називають три ключові фактори державної підтримки розвитку інфраструктури індустріальних парків: передінвестиційний - це вибір земельної ділянки, розроблення концепції, реєстрація індустріальних парків, а також оформлення техніко-економічного обґрунтування та проектно-кошторисної документації. Термін виконання – 12 місяців; інвестиційний - це забезпечення території індустріальних парків електромережами, газопостачанням, під’їзними дорогами, водопостачанням, каналізуванням та допоміжними будівлями. Держава також буде підписувати договори з учасниками. Термін - 24 місяці; виробничий - облаштування основних виробничих об’єктів та надання послуг учасникам.

«План дій щодо розвитку мережі індустріальних парків розрахований на кілька років, протягом яких новоутворені об’єкти стануть регіональними економічними магнітами та забезпечать українців робочими місцями. Наразі триває робота на законодавчому рівні», - зазначив Чернишов.

Як повідомляв Укрінформ, 15 квітня Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт № 4416-1 "Про внесення змін до Закону України "Про індустріальні парки", спрямованих на залучення інвестицій в промисловий сектор економіки шляхом запровадження стимулів в індустріальних парках".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-