Трейдери відмовилися постачати пальне Укрзалізниці собі у збиток – Криклій

Трейдери відмовилися постачати пальне Укрзалізниці собі у збиток – Криклій

Укрінформ
Компаніям, з якими АТ “Укрзалізниця” уклало рамкові угоди про постачання дизельного пального, вигідніше відмовитись виконувати їх умови, ніж постачати дизпальне за старою ціною.

Як передає Укрінформ, про це сказав міністр інфраструктури України в інтерв’ю програмі «Мокрик По Живому».

“Їм вигідніше сплатити штрафи, відмовитись, ніж виконувати угоди, тому що собі в збиток вони не хочуть працювати. Це трапилось після того, як відому всім “трубу Медведчука” прикрили, власне, по нафтопродуктах він був доволі потужним імпортером в Україну. Кон'юнктура ринку почала змінюватися, і це вплинуло на вартість дизельних продуктів”, - пояснив міністр.

Він підкреслив, що арешт майна Медведчука і зокрема нафтопродуктопроводу мав опосередкований вплив на ситуацію з постачанням дизельного пального для Укрзалізниці. За словами Криклія, постачальники готові брати участь в нових тендерах та укладати нові угоди, але за новими умовами. Міністр зазначив, що Укрзалізниця знайшла рішення, як забезпечити свої потреби у дизельному пальному до завершення нових тендерних процедур та укладання нових угод.

Як повідомляв Укрінформ, Укрзалізниця 19 квітня повідомила, що через відмову постачальників відвантажувати пальне за укладеними договорами компанія має запас дизельного пального лише на 4 доби.

Читайте також: В Укрзалізниці залишилося дизпального на чотири доби

РНБО на засіданні 19 лютого 2021 року ухвалила рішення про застосування санкцій до 19 юридичних та восьми фізичних осіб, серед яких народний депутат Віктор Медведчук і його дружина Оксана Марченко. Обмеження ввели у зв'язку з розслідуванням СБУ щодо фінансування тероризму. За даними секретаря РНБО, санкції накладаються на все майно Медведчука.

На виконання рішення РНБО 21 лютого Президент Володимир Зеленський повернув у державну власність нафтопродуктопровід "Прикарпатзахідтранс". 23 лютого Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення про арешт та передачу в управління АРМА всього майна та інфраструктури стратегічного трубопроводу. Наразі арештований об’єкт перебуває на відповідальному зберіганні АТ "Укртранснафта.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-