Україна трансформує економіку в напрямку циркулярної моделі – Качка

Україна трансформує економіку в напрямку циркулярної моделі – Качка

Укрінформ
Уряд України активно працює над трансформацією національної економіки в напрямку вуглецево-нейтрального розвитку та переходу до циркулярної моделі. 

Як передає Укрінформ, про це йшлося у виступі заступника міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства – торгового представника України Тараса Качки на 69-ій сесії Європейської економічної комісії ООН (ЄЕК ООН), повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Тема 89-ої сесії ЄЕК ООН – «Сприяння циркулярній економіці та сталому використанню природних ресурсів». Зокрема, під час першого дня форуму були розглянуті заходи, які запроваджують уряди та інші зацікавлені сторони задля сприяння розвитку циркулярної економіки і сталого використання природних ресурсів, та їх позитивні наслідки для підвищення рівня добробуту, відкритості економіки та зниження навантаження на навколишнє середовище.

Торговий представник України у своєму виступі наголосив, що досягнення Цілей сталого розвитку та впровадження моделі циркулярної економіки потребує глобальних зусиль та поінформував про активну роботу уряду України, спрямовану на трансформацію національної економіки в напрямку вуглецево-нейтрального розвитку та переходу до циркулярної моделі.

Качка запевнив, що в Україні продовжуватиметься реалізація розпочатих реформ та заходів, спрямованих на енерго- та ресурсозбереження, забезпечення поступового збільшення частки енергії, виробленої з відновлювальних джерел, модернізацію структури економіки.

Читайте також: Вересневий саміт ООН визначить місце України у продовольчих системах світу – Качка

Основна увага 69-ої сесії ЄЕК ООН, з огляду на особливу ситуацію, що виникла через пандемію COVID-19, приділяється політичним ініціативам, спрямованим на сприяння переходу до циркулярної економіки і сталого управління природними ресурсами. Також увага зосереджена на ролі міжнародного співробітництва в контексті прискорення такого переходу та його значенню для здійснення порядку денного в галузі сталого розвитку на період до 2030 року, а також можливому внеску ЄЕК ООН у відповідних сферах. Сесія триватиме 20 та 21 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-