Нафтогаз збільшив видобуток нафти в Єгипті

Нафтогаз збільшив видобуток нафти в Єгипті

Укрінформ
"Нафтогаз України" заявляє, що йому вдалося на 20% збільшити видобуток нафти на єгипетських активах компанії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба "Нафтогазу"

"На початку квітня поточного року Petrosannan Company — спільна компанія-оператор НАК "Нафтогаз України" та Egyptian General Petroleum Corporation — провела роботи з інтенсифікації видобутку нафти на концесійній ділянці в Західній пустелі Арабської Республіки Єгипет. Завдяки виконанню гідророзриву пластів на пілотних свердловинах видобуток нафти збільшився на понад 20% або 600 барелів на добу", - йдеться у повідомленні.

За умови збереження досягнутих обсягів видобутку та поточних цін на нафту (60 дол. США/барель) Група Нафтогаз отримає додатковий дохід від проведених операцій близько 400 тис. дол. США на місяць.

"Один з ключових векторів стратегії Групи Нафтогаз — збільшення обсягів видобутку вуглеводнів, як в Україні, так і на закордонних активах. Лише початок цьогорічної кампанії з інтенсифікації свердловин дозволив нам збільшити обсяг видобутку нафти на 20%. Ми плануємо у подальшому використовувати отриманий досвід, зокрема, з проведення гідророзривів пластів, на інших ділянках, що експлуатує Група Нафтогаз у Арабській Республіці Єгипет", — сказав перший заступник голови правління Нафтогазу Сергій Перелома.

Група Нафтогаз реалізує проєкти з розвідки та видобутку вуглеводнів на території Alam Еl Shawish East у Західній пустелі та територіях South Wadi El Mahareeth та Wadi El Mahareeth у Східній пустелі Єгипту.

Читайте також: Нова технологія Нафтогазу підвищить видобуток газу на 20%

У серпні 2020 року НАК "Нафтогаз України" вирішила прискорити зростання видобутку вуглеводнів на концесійній ділянці Alam El Shawish East Western Desert у Єгипті, а також реалізацію основних інфраструктурних проєктів.

У 2016 році голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв повідомляв, що Нафтогаз вивчає можливість продажу активів у Єгипті, які не приносять особливого прибутку на тлі падіння цін на нафту. У 2017 році НАК двічі оголошувала тендер для оцінки доцільності продажу єгипетських активів. У 2018 році Коболєв повідомив, що Служба безпеки України виступає проти продажу активів компанії в Єгипті.

Фото: Нафтогаз

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-