Нова технологія Нафтогазу підвищить видобуток газу на 20%

Нова технологія Нафтогазу підвищить видобуток газу на 20%

Укрінформ
Дивізіон «Нафтогаз розвідка та видобування» впроваджує нову технологію – капілярні системи – для виснажених родовищ, яка підвищує видобуток газу на 20%.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Укргазвидобування.

Зазначається, що нову технологію застосовують на свердловинах, пробурених на родовищах із низьким пластовим тиском, роботу яких ускладнює накопичення рідини. Капілярні системи дають змогу стабілізувати роботу свердловини та зменшити втрати на продувку. В результаті газ виходить зі свердловини у більшому обсязі та з меншими виробничими втратами.

Спеціалісти компанії вже застосували цю технологію на перших 10-ти свердловинах, згодом її впровадили на 43 свердловинах, а до кінця 2021 року планують охопити ще 45. Ефект застосування – в середньому зростання видобутку газу на 20%.

«Підвищення ефективності родовищ, які вже експлуатують, – один із наших стратегічних пріоритетів. І ми постійно в пошуку рішень, які за мінімальних витрат дають змогу інтенсифікувати видобування. Вони є, їх активно застосовують на міжнародному ринку, і ми активно залучаємо їх до України. Це і нові підходи до буріння експлуатаційних свердловин, і вдосконалені методи контролю тиску, і механізований видобуток, який ми вже успішно масштабуємо на наших свердловинах. Впровадження технології капілярних систем – це ще одне вдале рішення, яке дає змогу розв’язати проблему обводнення свердловин, не зупиняючи їхньої роботи. А отже – без втрат обсягів газу», – пояснив заступник директора дивізіону «Нафтогаз розвідка та видобування» з питань видобування Олег Толмачев.

Читайте також: Укргазвидобування з квітня має продавати весь свій газ на умовах не гірших, ніж для Нафтогазу

Як повідомляв Укрінформ, раніше Нафтогаз почав встановлювати обладнання для механізованого видобутку, яке допоможе збільшити дебіт газу на «старих» родовищах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-