В Укроборонпромі представили нового директора «Зорі»-«Машпроєкту»

В Укроборонпромі представили нового директора «Зорі»-«Машпроєкту»

Укрінформ
Миколаївське державне підприємство НВКГ «Зоря»-«Машпроєкт» отримало нового генерального директора. Ним став Олексій Жуковець, який досі очолював Житомирський бронетанковий завод.

Про це під час брифінгу 19 квітня повідомив генеральний директор Державного концерну «Укроборонпром» Юрій Гусєв, передає кореспондент Укрінформу.

«За результатами першого кварталу цього року для мене була абсолютно очевидною потреба зміни керівництва «Зоря»-«Машпроєкт». А Олексій Жуковець показав дуже хороші результати роботи на посаді очільника Житомирського бронетанкового заводу у минулому році. Коли він прийшов на те підприємство, воно також мало борги і багато проблемних питань. Сьогодні воно успішно працює і виконує оборонні замовлення», - сказав Гусєв.

У свою чергу, новопризначений гендиректор зазначив, що не боїться відповідальності і докладе зусиль, щоб виконати поставлені йому завдання.

«Наразі мені важко сказати щось конкретне про це підприємство, адже я перебуваю на ньому всього півтори години. Проте вже зараз можу зазначити, що першими кроками буде вирішення проблем збуту продукції, питань безпеки та завершення роботи на Яготинській газоперекачувальній станції», - сказав Жуковець.

Читайте також: В Укроборонпромі розглянуть антикризовий план щодо Харківського авіапідприємства

На його думку, наразі підприємство може забезпечити виробництво продукції. Але головною проблемою є її збут.

«Ми будемо максимально просувати нашу продукцію на зовнішніх ринках, там, де наші основні покупці і звідки нас намагаються виселити наші конкуренти, у тому числі Російська Федерація. Ми працюємо у вузькому сегменті, де не так багато виробників аналогічної продукції. Але вони є. І якщо ми будемо спати, не проводити більш агресивну політику на зовнішньому ринку, то буде біда», - зауважив Жуковець.

Щодо питань безпеки, то він намагатиметься створити такі умови на підприємстві, щоб унеможливити крадіжки важливої документації та іншої продукції. Адже останнім часом правоохоронні органи кілька разів затримували працівників підприємства, які намагалися викрасти і збути конкурентам продукцію миколаївських машинобудівників.

ДП НВКГ «Зоря»-«Машпроєкт» - відомий у світі розробник і виробник газових турбін та газотурбінних установок морського і загальнопромислового застосування. Частка експорту у загальному обсязі поставок становить 90%.

Як повідомляв Укрінфом, Миколаївське державне підприємство «Зоря»-«Машпроєкт» увійшло в трійку державних підприємств оборонно-промислового комплексу(ОПК) України, які мають найбільший динамічний розвиток.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-