В Укроборонпромі розглянуть антикризовий план щодо Харківського авіапідприємства

В Укроборонпромі розглянуть антикризовий план щодо Харківського авіапідприємства

Укрінформ
Рада директорів Державного концерну "Укроборонпром" розгляне антикризовий план щодо Харківського державного авіаційного виробничого підприємства (ХДАВП).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Укроборонпром.

"У п’ятницю, 16 квітня, Рада директорів Укроборонпрому розгляне антикризовий план щодо Харківського державного авіаційного виробничого підприємства (ХДАВП), яке вже понад 10 років перебуває у скрутному становищі", - йдеться у повідомленні.

План антикризових заходів, який презентуватиме генеральний директор ХДАВПу Сергій Задорожний, міститиме пропозиції зі збереження підприємства, завантаження його виробничих потужностей замовленнями, участі у державному оборонному замовленні, залучення інвестицій та виплати заборгованості із заробітної плати перед працівниками.

Антикризовий план буде презентований і трудовому колективу підприємства одразу після його затвердження Радою директорів Укроборонпрому.

Харківське державне авіаційне виробниче підприємство (ХДАВП) – за рішенням уряду – увійшло до складу Укроборонпрому вже у стані банкрутства (2015 рік). Борги на підприємстві почали накопичуватись ще на початку 2000-х. На сьогодні загальна сума боргу по зарплаті складає 253 млн грн.

До повноважень Ради директорів концерну входить, зокрема, забезпечення розроблення річних фінансових та інвестиційних планів, а також інвестиційних планів на середньострокову перспективу (три – п’ять років) учасників концерну.

Читайте також: У Раді готують законопроєкт про виведення ХАЗ на прозору приватизацію

Як повідомляв Укрінформ, представники підкомітету з питань оборонної промисловості та технічної модернізації Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки напрацьовують законопроєкт про виведення Харківського державного авіаційно-виробничого підприємства на прозору приватизацію.

Про це голова підкомітету, член депутатської фракції політичної партії «Слуга народу» Ігор Копитін повідомив у коментарі кореспонденту Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-