Очільник САП вдруге скасував постанову про закриття справи «Роттердам+»

Очільник САП вдруге скасував постанову про закриття справи «Роттердам+»

Укрінформ
В.о. керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Грищук вдруге скасував постанову про закриття справи "Роттердам+".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національне антикорупційне бюро у Телеграмі.

"В.о. керівника САП вдруге скасував постанову прокурора Пономаренка про закриття справи "Роттердам+". Разом із цим, Максим Грищук також скасував постанову про відновлення розслідування, яка передувала закриттю. Таким чином, слідство не втратило дорогоцінні процесуальні дні, які необхідні для його завершення та скерування справи до суду", - ідеться у повідомленні.

У НАБУ нагадали, що, незважаючи на зібрані детективами Бюро докази, процесуальний керівник Віталій Пономаренко тричі закривав справу.

"НАБУ вкотре закликає генпрокурора Ірину Венедіктову змінити старшого групи прокурорів у справі "Роттердам+". Адже поведінка цього прокурора свідчить про його упередженість. Наразі лише генпрокурор має можливість змінити Пономаренка, однак уникає ухвалення відповідного рішення. Це унеможливлює здійснення подальшого неупередженого розслідування", - наголошують у НАБУ.

Як повідомляв Укрінформ, 9 квітня прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Пономаренко втретє закрив справу "Роттердам+".

Читайте також: Справу «Роттердам+» закрили втретє - НАБУ

8 серпня 2019 року НАБУ оголосило ексголові НКРЕКП Дмитру Вовку та ще п’ятьом особам, причетним до запровадження так званої формули "Роттердам+", підозру у вчиненні дій, в результаті яких споживачам електроенергії завдано 18,87 млрд грн збитків.

У листопаді 2020 року ВАКС поновив слідство у справі "Роттердам+", яку вирішив закрити прокурор САП на тій підставі, що експертиза Служби безпеки встановила відсутність збитків.

21 січня стало відомо, що прокурор САП Пономаренко вдруге закрив справу «Роттердам+».

27 січня у НАБУ поінформували, що в.о. керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Грищук 25 січня поновив розслідування у справі "Роттердам+". Водночас НАБУ закликало генпрокурора Венедіктову змінити старшого групи прокурорів для ефективного та неупередженого розслідування справи.

29 січня генпрокурор заявила, що прийняла рішення про проведення службової перевірки професійної діяльності прокурора Пономаренка в частині здійснення ним процесуального керівництва в кримінальному провадженні "Роттердам+".

Із закликами замінити керівника групи прокурорів Пономаренка НАБУ зверталося до Венедіктової також 15 лютого і 19 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-