Каталог Prozorro дозволяє зекономити до 69% коштів - «Медзакупівлі України»

Каталог Prozorro дозволяє зекономити до 69% коштів - «Медзакупівлі України»

Інфографіка
Укрінформ
Державне підприємство "Медичні закупівлі України" заявляє, що використання електронного каталогу Prozorro Market дозволяє зекономити до 69% коштів на закупівлі товарів, необхідних для боротьби з коронавірусною інфекцією.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє держпідприємство.

"ДП «Медичні закупівлі України» порівняли ціни на найпоширеніші медичні товари, що використовують для протидії коронавірусу. Зокрема, маски та антисептики для обробки шкіри. Для підрахунку ми взяли середнє арифметичне ціни за одиницю товару за іншими процедурами і порахували відсоток економії за ціною товару на Prozorro Market станом на березень 2021 року. Таким чином середня економія на закупівлі масок становить 69%, економія на закупівлі антисептиків для обробки шкіри об’ємом 1000 мл - 25,4%, а антисептиків об’ємом 5000 мл - 52,5%", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Для оптимізації взаємодії з постачальниками: «Медзакупівлі України» тестують е-кабінет

Так, у е-каталозі ціна 1 маски дорівнює 1,7 гривень, тоді як за спрощеною процедурою закупівлі 1 маска коштувала 5,1 гривень. Антисептик у ємності на 1 000 мл за каталогом коштував 163,5 гривень, тоді як при закупівлі за процедурою звіту про укладений договір - 285,1 гривень; антисептик у ємності 5 000 мл - 388 гривень за каталогом проти 597,9 гривень за процедурою звіту про укладений договір.

Як повідомлялося, у березні за допомогою електронного каталогу Prozorro Market заклади охорони здоров'я закупили товарів та виробів на 1,8 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-