Гетманцев повідомив, коли завершиться пільговий період розмитнення авто з єврономерами

Гетманцев повідомив, коли завершиться пільговий період розмитнення авто з єврономерами

Укрінформ
У разі схвалення Верховною Радою в четвер законопроєктів про продовження періоду пільгового розмитнення авто на єврономерах, таке рішення стане останнім.

Про це журналістам у Верховній Раді сказав голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми з вами робимо це вже востаннє, це крапка. Більше ми таких рішень приймати не будемо, і ми одночасно вмикаємо на повну потужність адміністративний апарат Міністерства внутрішніх справ, аби унеможливити використання таких автомобілів. І всі наші співгромадяни, хочеться чи ні, будь ласка, зрозумійте, що більше ми не будемо мати ніяких відстрочок, що би вам псевдобізнесмени не розповідали, нічого знову продовжуватися не буде. Це дійсно останній шанс, це дійсно останній крок, і я дуже радив би всім нашим співгромадянам більше не продавати автомобілі на європейських номерах, не розмитнені в Україні", - сказав Гетманцев.

Він зазначив, що в комітеті під час розробки законопроєктів тривала дискусія, за результатами якої було досягнуто компромісу.

"Цей компроміс полягає в тому, що ми припиняємо врешті-решт бізнес на ввезення в Україну автомобілів на єврономерах. Чому ми припипяємо? Тому що ми встановлюємо дату - 01.01.2021 року, на яку автомобілі були вже ввезені, і даємо пів року, аби вони розмитнилися пільгово. Одночасно ми починаємо штрафувати всі автомобілі, які не підпадають під пільгову категорію, наприклад, ввезені після нового року або вантажні автомобілі чи мотоцикли, які ми виключили з пільгових категорій. Ми їх починаємо вже штрафувати зараз, і продовжуємо кампанію з припинення використання автомобілів на єврономерах після перебігу пільгового періоду - пів року. Тобто ми припипяємо цей бізнес на ухиленні від оподаткування", - розповів Гетманцев.

Читайте також: У законопроєктах про євробляхи концепцію розмитнення не змінять – Гетманцев

За словами очільника комітету, у разі узваленні законопроєктів, за нерозмитнення "євроблях" передбачені штрафи до 170 тис. грн.

"Різні штрафи є. Якщо його ловлять на території України - 8 тис. грн, якщо він перетинає митну територію України на такому автомобілі - 170 тисяч гривень. В залежності від обставин вчинення правопорушення є різні штрафи. Але вони достатньо істотні - аж до вилучення автомобіля", - сказав Гетманцев.

Як повідомлялося, Верховна Рада в листопаді 2018 року суттєво підвищила штрафи за незаконне використання автомобіля на іноземній реєстрації. У грудні 2019-го парламент відтермінував введення нових штрафів.

Верховна Рада на позачерговому засіданні 15 квітня планує розглянути в другому читанні законопроєкт "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо справляння податків і зборів, інших обов’язкових платежів, об'єктом оподаткування якими є транспортні засоби", яким встановлюється пільгова ставка для розмитнення автомобілів на єврономерах.

Крім того, на цьому засіданні буде розглянуто законопроєкт "Про внесення змін до Митного кодексу України щодо тимчасового спрощення митного оформлення транспортних засобів, ввезених на митну територію України", який звільняє від штрафних санкцій власників авто на єврономерах, які були ввезені до кінця 2020 року за умови одноразової сплати п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-