Нафтогаз поскаржився АМКУ на «компанію-клона», яка заплутує споживачів

Нафтогаз поскаржився АМКУ на «компанію-клона», яка заплутує споживачів

Укрінформ
ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» звертає увагу клієнтів, що не має жодного відношення до діяльності приватної компанії ТОВ «Нафтогаз Постачання» і просить бути уважними, приєднуючись до ринкового постачальника.

Про це Укрінформу повідомили в Департаменті з інтегрованих комунікацій НАК «Нафтогаз України».

"ГК «Нафтогаз України» є частиною державної Групи Нафтогаз і працює у сфері постачання газу з 2017 року. Натомість, попри схожість назв, ТОВ «Нафтогаз Постачання» є приватною компанією, створеною наприкінці 2020 року. Хоча компанія зареєстрована у Києві, обслуговує вона переважно клієнтів у Кременці Тернопільської області. При цьому, ціни на газ від цього постачальника вищі за ціни ГК «Нафтогаз України», зокрема у квітні — на 15%", - йдеться у повідомленні.

У Нафтогазі зауважили, що схожість назв спричиняє плутанину двох різних компаній і висловили побоювання щодо можливих маніпуляцій під час підключення клієнтів. З цієї причини компанія звернулася до Антимонопольного комітету України (АМКУ) та правоохоронних органів щодо порушення прав інтелектуальної власності, а саме неправомірного та безпідставного використання торговельної марки, яка належить ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» на підставі свідоцтва на торговельну марку №284247.

"Компанія не надавала іншому постачальнику жодних дозволів на використання ані торговельної марки, ані своїх фірмових найменувань. Тому використання у своїй назві та в доменному імені позначень «Нафтогаз», ідентичних з фірмовим найменуванням та торговельною маркою ГК «Нафтогаз України», є неправомірним", - наголосили в газопостачальній компанії.

Читайте також: У Донецькоблгазу забрали ліцензію

ГК «Нафтогаз України» звертає увагу клієнтів і просить бути уважними, приєднуючись до ринкового постачальника. Заповнюючи та підписуючи заяву-приєднання, яку пропонують консультанти поза партнерською мережею ГК «Нафтогаз України», зверніть увагу на точну юридичну адресу та назву компанії, клієнтом якої ви стаєте, на вартість природного газу. У разі виникнення додаткових запитань щодо підключення до ГК «Нафтогаз України» радимо звертатися до нашого контакт-центру.

Як повідомлялося, з 1 лютого 2021 року 12 тис. домогосподарств у місті Кременець та прилеглих населених пунктах Тернопільської області залишилися без постачальника: ДП «Кременецьке УПРГ» через невиконання вимог Кодексу газотранспортної системи припинило постачати газ своїм побутовим клієнтам. За Правилами постачання природного газу, цих клієнтів тимчасово обслуговуватиме постачальник «останньої надії» (ПОН) — ГК «Нафтогаз України». Це вже третій випадок, коли жителі Кременця опиняються без ринкового постачальника. У жовтні минулого року містяни вже отримували газ за рахунок ПОН.

Протягом лютого та березня компанія ТОВ «Нафтогаз Постачання» активно приєднувала клієнтів у своєму офісі в Кременці, який відкрила у будівлі та на території місцевого оператора газорозподільних мереж (ГРМ) — ДП «Кременецьке УПРГ». За свідченнями жителів Кременця, клієнтів, які зверталися до оператора ГРМ з питанням щодо заключення договорів з новим постачальником, спрямовували до офісу ТОВ «Нафтогаз Постачання».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-