Економічний ефект від роботи НАБУ і САП торік становив ₴ 1,9 мільярда

Економічний ефект від роботи НАБУ і САП торік становив ₴ 1,9 мільярда

Укрінформ
У 2020 році економічний ефект від діяльності Національного антикорупційного бюро (НАБУ) та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) склав 1,9 млрд гривень.

Про це під час презентації проєкту національної доповіді щодо реалізації засад антикорупційної політики у 2020 році повідомив голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков, передає кореспондент Укрінформу.

"2020 рік - це рік, рекордний за економічним ефектом від діяльності НАБУ і САП. Загалом він склав 1,9 млрд гривень. З них 1 млрд гривень - кошти, відшкодовані державним підприємствам", - сказав очільник НАЗК.

Крім того, минулого року Вищий спеціалізований антикорупційний суд забезпечив надходження 480 млн гривень у вигляді застав до державного бюджету.

Новіков зазначив, що минулого року були створені нові механізми запобігання корупції. Зокрема, розпочалася антикорупційна експертиза проєктів нормативно-правових актів, що дозволяє уникнути корупційних ризиків ще на етапі їхнього ухвалення. Також цього року розпочали декларувати доходи понад 20 тис. осіб, які працюють з державною таємницею.

Очільник НАЗК повідомив, що негативний вплив на показники реалізації антикорупційної політики спричинило втручання Конституційного Суду.

Читайте також: Претендентів на керівні посади в САП перевіряють на детекторі брехні

Як повідомлялося, Національне агентство з питань запобігання корупції планує перевірити до кінця року роботу із запобігання та виявлення корупції в 21 установі, в тому числі у 4 міністерствах, Державному бюро розслідувань та Національному антикорупційному бюро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-