У І кварталі надходження ПДВ зросли у 1,5 раза - податкова

У І кварталі надходження ПДВ зросли у 1,5 раза - податкова

Укрінформ
За перший квартал 2021 року до бюджету додатково надійшло 18 млрд грн. Таких результатів досягнуто за фактичної відсутності зростання економіки.

Про це заявив голова Державної податкової служби Олексій Любченко під час брифінгу в Кабінеті Міністрів, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу відомства.

За словами Любченка, такий показник – це реакція підприємців на створення прозорих, чесних та конкурентних умов ведення бізнесу. Легальний бізнес сплачує більше податків, тому що отримує більшу частку ринку за рахунок детінізації.

«Всі чули про скрутки з ПДВ. Але на казначейському рахунку ми маємо ПДВ за підсумками першого кварталу в 1,5 раза більше, ніж це було у минулому році. І це не є межею. Я не вважаю це успіхом, адже попереду ще багато роботи. Особливо, коли розуміємо, що тільки 40% споживчих витрат проходить через фіскальний чек, а 60% споживання держава не контролює. А це є одним із головних резервів, якщо не головним, надходжень до бюджету», – наголосив Любченко.

Читайте також: Торік надходження до бюджетів і соцфонду зросли на 13,5% - податкова

Як повідомляв Укрінформ, за даними Міністерства фінансів, за платежами, сплату яких контролює Державна податкова служба, до загального фонду держбюджету в першому кварталі 2021 року надійшло 128,7 млрд грн, розпис на квартал виконано на 106,2% (+7,6 млрд грн), Державна митна служба – 83,4 млрд грн, виконання 103,7% (+3,0 млрд грн).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-