Україна може отримати від МВФ $2,73 мільярда – глава Нацбанку

Україна може отримати від МВФ $2,73 мільярда – глава Нацбанку

Укрінформ
В межах ініційованої директоркою МВФ Крісталіни Георгієвої алокації спеціальних прав запозичення на 650 млрд дол. для посилення світової економічної системи Україна може розраховувати на 2,73 млрд дол.

Як передає Укрінформ, про це написав голова Національного банку Кирило Шевченко у Фейсбуці.

"На днях відбулася важлива зустріч з директором європейського департаменту МВФ Альфредом Каммером. На зустрічі ми обмінялися думками щодо ініціативи директора-розпорядника МВФ Крісталіни Георгієвої стосовно додаткової алокації СПЗ на суму близько 650 млрд дол., яка спрямована на забезпечення додатковою ліквідністю світової економічної системи через поповнення міжнародних резервів держав-членів МВФ. Зважаючи на розмір квоти України (0,42%), наша держава може отримати близько 2,73 млрд дол., що сприятиме нарощенню ЗВР та покращенню, за нашою попередньою оцінкою, показника композитного критерію МВФ щодо достатності міжнародних резервів із поточного рівня 91% до близько 98%", - написав Шевченко.

Він зазначив, що також обговорювалася ініціатива МВФ щодо полегшення боргового навантаження Судану, зокрема щодо сплати його боргу перед МВФ іншими державами-членами. Така операція відкриє Судану доступ до програм фінансування МВФ, а отже – до ресурсів на здійснення необхідних економічних реформ.

Читайте також: Посли G7 і Шмигаль обговорили реформи та виконання умов програми МВФ

Пан Каммер висловив сподівання, що Україна також приєднається до цієї ініціативи. Рішення не потребуватиме сплати реальних грошей від України, резерви під це МВФ вже зробив, але таке питання потребуватиме відповідного рішення уряду України. Кілька років тому Україна вже брала учать у подібній операції стосовно Сомалі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-