«Тарифна» комісія планує накласти максимальний штраф на «ДТЕК Київські електромережі»

«Тарифна» комісія планує накласти максимальний штраф на «ДТЕК Київські електромережі»

Укрінформ
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) хоче оштрафувати "ДТЕК Київські електромережі" на максимальну суму 1,7 млн грн. 

Такі наміри зафіксовані в обгрунтуванні про'ктів рішень, які будуть винесені на розгляд енергорегулятора 15 квітня, передає Укрінформ.

Так, штраф 1,7 млн грн, який є максимальною фінансовою санкцією, що може накласти НКРЕКП, планується застосувати до "ДТЕК Київські електромережі" за порушення вимог законодавства у сфері енергетики та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з розподілу електричної енергії.

Перегляду тарифу на розподіл електричної енергії шляхом його зміни в бік зменшення на суму 298,787 млн грн (без ПДВ) може відбутися у разі неврахування ПРАТ "ДТЕК Київські електромережі" в інвестиційній програмі 2021 року суми додатково отриманого доходу за результатами діяльності у 2019-2020 роках.

Читайте також: ДТЕК оскаржує в суді штрафи Антимонопольного комітету на 275 мільйонів

Як раніше повідомляв Укрінформ, у лютому 2019 року ПрАТ "ДТЕК Київські електромережі" обіцяв перерахувати 39 млн гривень, помилково сплачених киянами за електрику, на їхні особисті рахунки в нового постачальника послуги - ТОВ "Київські енергетичні послуги".

У лютому 2021 року НКРЕКП вже штрафувало компанію на 85 тисяч гривень за скаргою споживача.

Крім того, у березні 2021 року ТЕС компанії ДТЕК було оштрафовано за не забезпечення належного рівня запасів вугілля. Компанії ДТЕК отримали максимальний штраф - 1,7 млн ​​грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-