Доступ до перспективних ділянок Нафтогаз отримав лише при чинному уряді - Коболєв

Доступ до перспективних ділянок Нафтогаз отримав лише при чинному уряді - Коболєв

Відео
Укрінформ
Доступ до перспективних нафтогазових ділянок компанія "Нафтогаз України" отримала лише у 2020 році, оскільки раніше подібні наміри компанії наражалися на політичний опір.

Про це глава компанії Андрій Коболєв розповів в інтерв'ю "Настоящему времени", передає Укрінформ.

"Такий план у нас є. Проте він до недавнього часу наражався на політичний опір всередині України: нам не давали доступ до нових ліцензій, до нових великих родовищ. 2020 рік - поворотний у цьому процесі, тому що чинний уряд і президент України ухвалили, врешті-решт, сміливе рішення і дали нам можливість отримати доступ до перспективних нафтогазових ділянок", - зазначив Коболєв.

Він відповів, що ліцензії, на які претендував "Нафтогаз", планували практично безкоштовно віддати маловідомій приватній компанії.

"Це була боротьба між нами і нашими корумпованими опонентами, які намагалися ці ліцензії практично безкоштовно роздати якимось приватним компаніям. Наприклад, ліцензії на величезну Юзівську площу намагалися продати за якусь кумедну суму в кілька мільйонів доларів маловідомій приватній компанії. Президент Зеленський і прем'єр-міністр Шмигаль цю ситуацію розглянули, втрутилися в неї й ухвалили слушне рішення, передавши це в управління найбільшої державної компанії", - наголосив очільник Нафтогазу.

Коболєв також розповів, в яких регіонах "Нафтогаз" планує почати видобуток і за рахунок чого планує збільшувати обсяги видобутого газу.

Читайте також: Нафтогаз виділив закупівлі у самостійну корпоративну функцію

"Перше: це чотири ділянки в Харківській і Дніпропетровській областях. Друге - право на розробку Юзівської площі, де колись працювала компанія Shell, яка була змушена залишити Україну через агресію Російської Федерації. І третє - це шельф Чорного моря, де ми плануємо проводити розвідку й буріння", - сказав Коболєв.

За словами Коболєва, наразі Україна видобуває трохи більше ніж 20 мільярдів кубометрів, а потреба країни - приблизно 30 мільярдів на рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-