Польський банк виділив кредит у €81,5 мільйона для будівництва ІТ Park у Львові

Польський банк виділив кредит у €81,5 мільйона для будівництва ІТ Park у Львові

Укрінформ
Найбільший державний банк Польщі BGK (Bank Gospodarstwa Krajowego) погодив надання кредиту в сумі 81,5 млн євро на будівництво Innovation District IT Park - масштабного інфраструктурного проєкту львівської ІТ-індустрії.

Про це повідомляє пресслужба ІТ Кластеру, передає Укрінформ.

Зазначається, що технологічний парк з офісами для 10 тис. ІТ-спеціалістів, мультифункціональним центром та науковими лабораторіями буде зведений у Львові на перетині вулиць Стрийської та Чмоли. Загальна вартість будівництва першої черги проєкту становить 136 млн євро. Відкриття першої черги планується у другій половині 2023 року.

«Ми дуже довго чекали на це рішення банку, результати стосовно цього кредиту інвестори проєкту очікували отримати ще в лютому 2020 року. Проте, вже тоді світові банки призупинили прийняття важливих фінансових рішень через ситуацію з настанням коронакризи. Проте, ми раді, що інвестори проєкту отримали позитивну відповідь від банку, і з впевненістю можемо сказати, що проєкт рухається далі», – коментує Степан Веселовський, СЕО Львівського ІТ Кластеру.

Проєкт реалізовується за участю локального інвестора та найбільшого ріал-естейт фонду світу, за підтримки і партнерства Львівського ІТ Кластеру. Генеральним підрядником будівництва буде одна з найбільших будівельних компаній Польщі Unibep.

Читайте також: Зеленський розраховує на інвестиції Катару у технології, інфраструктуру та аграрну сферу

Як повідомлялося, Innovation District IT Park – це простір, де працюватимуть та навчатись майбутні ІТ-спеціалісти. Окрім офісних приміщень, на території IT Park розміститься також кампус лабораторій, вільний доступ до яких отримають науковці та студенти з різних навчальних закладів міста. Ідеєю навчальної складової є дати студентам можливість застосовувати здобуті знання на практиці, навчатися в епіцентрі ІТ-індустрії, відвідувати події та проходити стажування в ІТ-компаніях. Проєкт уже має перших резидентів, серед них - компанії GlobalLogic, N-iX, Intellias, SoftServe та Perfectial.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-