За березень міжнародні резерви України скоротилися на 5%

За березень міжнародні резерви України скоротилися на 5%

Укрінформ
На 1 квітня 2021 року міжнародні резерви України становили 27,035 млрд дол. (в еквіваленті), на 5% менше, ніж на початок березня.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба НБУ

"Станом на 1 квітня 2021 року міжнародні резерви України за попередніми даними становили 27 035 млн дол. (в еквіваленті). У березні вони зменшилися на 5% з огляду на значні обсяги погашення зовнішніх і внутрішніх зобов'язань держави, що частково були компенсовані валютними надходженнями на користь уряду", - йдеться в повідомленні.

Динаміку резервів упродовж березня визначали такі чинники.

По-перше, операції з управління державним боргом. Загальний обсяг платежів уряду з обслуговування та погашення державного боргу в іноземній валюті становив майже 1,3 млрд дол. (в еквіваленті). Зокрема, 570,5 млн дол. були спрямовані на обслуговування облігацій зовнішньої державної позики (ОЗДП), 325,2 млн дол.– на обслуговування та погашення облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП), решта – на виконання інших зобов’язань держави в іноземній валюті. Валютні надходження від розміщення ОВДП становили 473,7 млн дол. Крім того, в березні було сплачено на користь Міжнародного валютного фонду 508,2 млн дол. (в еквіваленті).

Читайте також: Локдаун у березні матиме незначний вплив на економіку – голова Нацбанку

По-друге, переоцінка фінансових інструментів (унаслідок зміни ринкової вартості та курсів валют). У минулому місяці їх вартість зменшилася на 250,3 млн дол. (в еквіваленті).

По-третє, операції Національного банку на міжбанківському валютному ринку. Більшу частину місяця валютний ринок був практично збалансованим. Але в окремі дні на ринку спостерігалася надлишкова пропозиція валюти, що дозволило Національному банку поповнити резерви на 50,5 млн дол.

Як повідомляв Укрінформ, на 1 березня 2021 року міжнародні резерви України за попередніми даними становили 28,543 млрд дол. (в еквіваленті).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-