В Україні відкрили нову опцію торгівлі газом

В Україні відкрили нову опцію торгівлі газом

Укрінформ
Оператор газосховищ АТ "Укртрансгаз" спільно з ТБ "Українська енергетична біржа" (ТБ "УЕБ") надає можливість учасникам ринку природного газу здійснювати торгівлю природним газом в підземних сховищах газу (ПСГ).

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайт біржі.

"Газ в ПСГ буде торгуватися у вигляді короткострокових стандартизованих продуктів в Енергетичній торговій платформі ТБ "УЕБ" в режимі двостороннього зустрічного аукціону (continuous trading)", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що торгівля буде здійснюватися в секції короткострокового ринку природного газу ТБ "УЕБ". Брати участь у торгах можуть замовники послуг зберігання, що отримали доступ до торгів в установленому ТБ "УЕБ" порядку.

Угоди здійснюються шляхом метчинга, а їх виконання здійснюється за допомогою клірингової системи біржі, яка інтегрована з системами оператора газосховищ і банку.

Повідомляється, що перед початком торгів учасники вносять гарантійні внески в розмірі 3% від вартості заявки (забезпечення підписання угод і підтвердження торгових повідомлень), а покупці вносять 100% вартості товару на свій рахунок.

Читайте також: Укртрансгаз через суд намагається стягнути з боржників понад 45 мільярдів

Біржа обмінюється інформацією з оператором газосховищ щодо замовників послуг зберігання (наявність природного газу, розподіленого робочого об'єму і так далі). Після торгів біржа направляє торговельні оповіщення "Укртрансгазу", а після їх підтвердження здійснює розрахунки між сторонами.

АТ "Укртрансгаз" експлуатує 12 підземних сховищ газу загальною активною ємністю близько 31 млрд куб.м. 100% акцій "Укртрансгазу" перебувають у власності НАК "Нафтогаз України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-